Recept

Domácí sypké “Granko”

Vyrobit si domácí sladký kakaový prášek s drobnými granulkami je extra jednoduché. Na teplé kaši je lahodný.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Hlavní výhodou domácí přípravy je možnost zvolit kvalitní suroviny v bio kvalitě, druh a množství sladidla, a tím pádem i kalorickou hodnotu.

Občas se někde objeví recept na výrobu domácího kakaa, kde jsou základními ingrediencemi běžně známé holandské kakao a moučkový cukr.

Já jsem si zvykla kupovat přírodní nealkalizovaný kakaový prášek v biokvalitě, jehož chuť je nesrovnatelně lepší. Ráda ho přidávám také do těchto fazolových brownies bez mouky

Domácí Granko je možné připravit si do dózy do zásoby, mně ale vyhovuje připravit menší množství do skleničky. Dávkuji lžící. Ten správný poměr si každý musí vyladit sám. Někdo preferuje sladší chuť, jiný zase více hořkou variantu.

Zkuste dát na 2 lžíce kakaa 3 lžíce sypkého sladidla a uvidíte.🙂

Ingredience

  • Bio kakaový prášek (100%, nealkalizovaný)
  • Sypké sladidlo dle preferencí (Třtinový cukr, sušená třtinová šťáva, kokosový cukr, xylitol atd.)

 Postup

  1. Kakaový prášek (pro začátek 2 lžíce) dejte do větší misky a postupně a důkladně promíchávejte s preferovaným sladidlem (zkuste 3 lžíce).
  2. Otestujte chuť a pokud vyhovuje, můžete připravit dvojitou dávku.
  3. Vzniklé domácí Granko přesypte do skleničky nebo menší dózy a pak už jen používejte na kaše, do palačinek či na lívance se zakysanou smetanou.

> ☝️Já bych si trochu poprášila třeba tyto pohankové lívance s dušenými hruškami.👍

P.S.: Jo a kdyby vám přišlo to množství granka na té fotce velké, tak je to jen optický klam. Ta miska je malá…😀

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...