Hlavní výhodou domácí přípravy je možnost zvolit kvalitní suroviny v bio kvalitě, druh a množství sladidla, a tím pádem i kalorickou hodnotu.
Občas se někde objeví recept na výrobu domácího kakaa, kde jsou základními ingrediencemi běžně známé holandské kakao a moučkový cukr.
Já jsem si zvykla kupovat přírodní nealkalizovaný kakaový prášek v biokvalitě, jehož chuť je nesrovnatelně lepší. Ráda ho přidávám také do těchto fazolových brownies bez mouky
Domácí Granko je možné připravit si do dózy do zásoby, mně ale vyhovuje připravit menší množství do skleničky. Dávkuji lžící. Ten správný poměr si každý musí vyladit sám. Někdo preferuje sladší chuť, jiný zase více hořkou variantu.
Zkuste dát na 2 lžíce kakaa 3 lžíce sypkého sladidla a uvidíte.🙂