Ve svých zásobách mám doma vždy 1 hotovou nakládanou cizrnu. Ta se dá koupit buď v konzervě nebo ve sklenici. Hodí se, když potřebuji mít uvařeno do 15 minut.🙂
Mnohem častěji si ale cizrnu sama vařím ze základní suroviny. Cizrnu stačí přes noc nebo na několik hodin namočit a jen uvařit do měkka. Vařím většinou rovnou celý balíček (500g) a pak tvořím různé recepty.
Naposledy jsem dělala třeba krémovou cizrnovou polévku s pečeným celerem,, hummus a cizrnu na paprice.
Loupané drcené konopné semínko patří také mezi mé stálice. Používám ho do pomazánek, smoothie, snídaňových kaší a salátů.🙂
Tato pomazánka je skvělá na celozrnné křupavé chlebíky, ale také na opečené tousty nebo jako “mazadlo” do tortilly.
> ☝️Když máte po ruce uvařenou cizrnu navíc, doporučuji vyzkoušet toto perfektní slané zobání ve formě pražené cizrny.🙂
Ať se vám cizrnové recepty povedou.🙂
Sdílet recept myšičky na: