Recept

Cizrnová pomazánka se sušenými nakládanými rajčaty

Výborná krémová luštěninová pomazánka, která je hotová za pár minut. Cizrna jako základ pomazánky vyniká v tom, že můžeme její jemnou chuť pokaždé změnit díky jiné výrazné ingredienci. Teď to jsou sušená nakládaná rajčata.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ve svých zásobách mám doma vždy 1 hotovou nakládanou cizrnu. Ta se dá koupit buď v konzervě nebo ve sklenici. Hodí se, když potřebuji mít uvařeno do 15 minut.🙂

Mnohem častěji si ale cizrnu sama vařím ze základní suroviny. Cizrnu stačí přes noc nebo na několik hodin namočit a jen uvařit do měkka. Vařím většinou rovnou celý balíček (500g) a pak tvořím různé recepty.

Naposledy jsem dělala třeba krémovou cizrnovou polévku s pečeným celerem,, hummus a cizrnu na paprice.

Loupané drcené konopné semínko patří také mezi mé stálice. Používám ho do pomazánek, smoothie, snídaňových kaší a salátů.🙂

Ingredience

  • 200 g uvařené cizrny
  • 100 g žervé (jemný tvarohový sýr)
  • 4 sušená nakládaná rajčata
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce loupaných drcených konopných semínek
  • Citronová šťáva, sůl, pepř dle chuti

 Postup

  1. Cizrnu dám do užší vyšší nádoby, přidám k ní olivový olej a tyčovým mixérem rozmixuji.
  2. Sušená nakládaná rajčata osuším papírovou utěrkou a nakrájím. Přidám je spolu se žervé k cizrně. Zase mixuji. Pomazánka získá oranžovo-červenou barvu díky rajčatům 🙂
  3. Teď už jen vsypu konopná semínka a chuť doladím solí, pepřem a citronovou šťávou. Hotovo!

Tato pomazánka je skvělá na celozrnné křupavé chlebíky, ale také na opečené tousty nebo jako “mazadlo” do tortilly.

> ☝️Když máte po ruce uvařenou cizrnu navíc, doporučuji vyzkoušet toto perfektní slané zobání ve formě pražené cizrny.🙂

Ať se vám cizrnové recepty povedou.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...