14.04.2020 Kamila Metzová
Správně upravené a ochucené zelené fazolky jsou delikátní přílohou. Zároveň jsou dobrým zdrojem živin a vynikají nízkou kalorickou hodnotou.
Zelené fazolky se nejčastěji upravují dvěma způsoby. Buď je stačí krátce povařit nebo blanšírovat, nebo je orestovat na pánvi na olivovém oleji.
Pokud mám fazolky mražené, tak je spařím horkou vodou a osuším. V pánvi rozehřeju olivový olej a fazolky krátce orestuji a pak je pár minut dusím pod pokličkou na mírném stupni do změknutí. Ochutím česnekem, solí a pepřem.
☝️Další oblíbený recept s fazolkami jako přílohou jsou tyto naložené kuřecí řízky v jogurtové marinádě.
Fazolky jsou skvělou přílohou nejen v rámci vegetariánské kuchyně. Kromě sýrů či hub sednou také ke grilovaným rybám či masům. 👍
<p>A s čím jsou fazolky dobré? Co třeba s grilovaným sýrem halloumi? Mňam! 🙂</p>