17.10.2012 Kamila Metzová
Recept na netradiční pomazánku, jak barvou, tak chutí ;)Určitě ji zkuste!
Já osobně jsem dlouho červenou řepu vědomě ignorovala. Moje první zkušenost s ní byla klasika – kompot z červené řepy ve školní jídelně :) Jako dnes vidím svoji tehdy 10-ti letou kamarádku Míšu, jak sedí naproti mně v jídelně, jednou rukou si zacpává nos a druhou do sebe lžící tlačí kompot z řepy. Ne z důvodu, že by se bála vedoucí jídelny paní Jarošové, která kontrolovala, zda jsou talíře prázdné, ale proto, aby byla zdravá!! :)
Ano, řepa je skutečně velice zdravá. Poslední dobou jsem se s řepou docela skamarádila, přestala se jí bát a vyzkoušela několik receptů. Kupodivu mi řepa nevadí a když mám nějakou tu bulvu navíc, udělám si z řepy elixír mládí za pomoci svého superodšťavňovače.
Tady je jeden z vyzkoušených receptů.
Tato pomazánka mi nejvíce chutná na zdravých křupavých „knäckebrotech“.
Ještě si dovolím jednu poznámku na závěr – tuto pomazánku se nevyplácí připravovat v oblíbeném bílém tričku... ;)
Dobrou chuť!
Kamila
<p>Někoho tato barva naláká,někoho odradí ;)</p>