27.04.2020 Kamila Metzová
Připravit si domácí halušky z brambor je velmi snadné. Ve spojení s bryndzou a domácí slaninou se jedná o tradiční slovenské jídlo, které je chuťově jedinečné.
Když halušky, tak pěkně domácí. Žádná krabice se suchou směsí ze supermarketu s názvem „Halušky“, žádný mražený polotovar, který jen stačí dát do mikrovlnky... Jen halušky ze základních surovin mají tu opravdovou chuť.
Do halušek patří jen brambory a mouka. Vejce není nutné. Škrob obsažený v bramborách je dostatečným pojivem.
Poměr 2:3 (mouka : brambory)
☝️Halušky výborně chutnají i v alternativní čistě rostlinné variantě. Doporučuji vyzkoušet halušky ze špaldové mouky se zelím a uzeným tofu
Když doma máte pár brambor a sítko na halušky, základ pro mnoho jídel může být za chvíli hotový. Halušky s bryndzou jsou originál, výborné jsou ale i verze se špenátem, kozím sýrem, zelím a tak dále. 🙂
<p>Jedinečná chuť!</p>