03.04.2020 Kamila Metzová
Tento toustový chléb nevydrží tak dlouho jako ten kupovaný. Je totiž tak dobrý, že prostě nevydrží. Kromě "opravdové" chuti je obrovskou výhodou jasné složení bez zbytečných aditiv.👍
Tento recept je přesně dělaný pro domácí pekárnu. Byl v receptech k domácí pekárně ETA. Ubrala jsem jen lžíci cukru, jinak jsem se držela postupu. Pokud ji nemáte a chcete tousťák upéct v nějaké formě, musíte jednoduše testovat. 🙂Zásadní je pro nadýchaný toustový chléb správné, klidné a delší kynutí...
Nejsnadnější je nasypat ingredience do domácí pekárny a zapnout program toustový chléb, váhu nastavit na "větší chleba" a kůrku světlou.
Kdo preferuje tmavší toustové chleby, ať už celozrnné či vícezrnné, tak kreativitě se meze nekladnou. 🙂
🐭Pokud chcete zkusit zajímavější verzi toustů než jen klasiku šunka-sýr, doporučuji vyzkoušet tousty s tvarůžky a orestovanou cibulí. Ty voní! 😀
Toustový chléb je vynikající čerstvý na sendviče, ale také zapečený či jen v topinkovači do křupava opečený.
Ať se povede! 🙂
<p>Verze z klasické bílé pšeničné mouky. I tu lze koupit v bio kvalitě. Polovinu množství mouky lze také nahradit jemně mletou celozrnnou špaldovou. Chuť však bude jiná. ☝️</p>
<p>Toustový chléb není nutné pokaždé zapékat či opékat, skvěle se uplatní při přípravě sendvičů.</p>
<p>A takto krásně vypadají, když se zapečou s kvalitní šunkou a sýrem. Čerstvá zelenina k tomu by neměla chybět. Výborné!</p>