Těstovinový salát s opečeným tofu a bylinkovým pestem
05.04.2020 Kamila Metzová
Saláty
Nápad na sytý a barevný salát v čistě rostlinné verzi. Těstoviny zasytí, opečené tofu je zase zdrojem bílkovin a výrazné chuti. Vše perfektně doladí domácí bylinková zálivka ve stylu pesta.
Těstovinové saláty jsou nejčastěji o opečených kouskách masa, kostičkách sýra, majonéze či lehkých jogurtových zálivkách. Ono se ale bez toho "pro změnu" lze úplně obejít. 🙂
Ingredience
- Uvařené menší pevné těstoviny ( já jsem dala bio celozrnné krátké trubky)
- Salát polníček ( nebo rukola, baby špenát atd.)
- Malá datlová rajčátka (může být i žlutá paprika)
- Tofu (druh dle chuti, teď jsem dala uzené)
- Olivový olej
Na domácí bylinkové pesto
- Zelené bylinky (mohou být různé druhy)
- Konopná semínka nebo kešu
- Olivový olej
- Citronová šťáva
- Sůl
Návod
- Těstoviny uvařím tak, aby zůstaly pevné. Je jedno jaký druh. Mohou být klasické, celozrnné, bezlepkové.
- Zeleninu nakrájím na kousky, tofu na kostičky. Tofu opeču do zlatova na olivovém oleji.
- Připravím si bleskovou zálivku alá pesto. Tyčovým mixérem rozmixuji bylinky nebo rukolu, konopná loupaná semínka, olivový olej a trochu citronové šťávy a soli.
- Vše promíchám dohromady a výsledek vidíte na fotce. 🙂
☝️A kdo je také salátový typ, doporučuji vyzkoušet tento fazolový salát s jablky a řeckým sýrem. S domácí zálivkou je skvělý!🐭
Na salátech je super, že je jen na nás, jak výživné, pestré, syté či naopak odlehčené budou... 🙂
<p>Výborný těstovinový salát lze snadno vyrobit i v čistě rostlinné verzi. Pro pestrost jídelníčku super.👍</p>