06.07.2022 Kamila Metzová
Krémové a syté těstoviny, které máte se vším všudy do 15 minut na talíři. Omáčka se rychle a pohodlně připraví pomocí tyčáku a dochutí podle situace. Jednoduché jídlo, které funguje jako rychlooběd i jako luxusní večeře.
U kvalitních těstovin platí, že méně je více. Pokud těstoviny podáváte v rámci vícechodového menu, stačí na porci 70 g suchých těstovin. Jako hlavní jídlo bude stačit 100 g. Zajímavostí je, že se v Itálii těstoviny často podávají jako předkrm.🙂
Avokádo má jemnou nevýraznou chuť. Aby v těstovinách "nezapadlo", je potřeba jeho potenciál vytáhnout pomocí výraznějších ingrediencí. Osvědčený je citrón, česnek, chilli, limeta, pepř či výrazné bylinky jako bazalka a koriandr. Za mě je perfektní česnekový pepř GARLIC PEPPER, který funguje jako "zesilovač chuti". Patří mezi top stálice v mém šuplíku a dodávám díky němu šmrnc také krémové hráškové polévce nebo segedínu.👌
Pokud chcete mít na talíři větší porci, ale né tak kaloricky nabitou, doplňte těstoviny o velkou hrst přepůlených zralých datlových rajčátek.
☝️Vyzkoušejte také tagliatelle v houbové verzi. Tagliatelle s krémovou žampionovou omáčkou jsou rychlé a výborné.🙂
<p>Tradiční chorvatské prémiové těstoviny na jedné straně obarvené sépiovým inkoustem. To jen pro vysvětlení té černé barvy.🙂</p>
<p>Zralé avokádo po rozkrojení. Je máslové, měkké, světlé a lžíce se do něj snadno zaboří. Nevykazuje žádné známky zkažení.</p>
<p>Vyšší nádoba, tyčový mixér a do minutky je hotovo.</p>
<p>Já do těchto těstovin už nic dalšího nepřidávám. Méně je více...</p>
<p>Mňam!🙂</p>