vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Salát s pečenými paprikami a ricottou

09.03.2020 Kamila Metzová

Saláty

Čerstvý polníček, pečené papriky ochucené česnekem, olivovým olejem a balsamikovým octem. Jako zdroj bílkovin dobře stravitelný sýr Ricotta, který skvěle doladí čerstvě namletý pepř. Výborný salát!

Čerstvé papriky ve větším množstvím mohou být pro mnoho lidí těžké na trávení. Když se ale upečou a ochutí, stanou se chuťově úžasnou ingrediencí v nejednom salátu.

Ingredience

Na pečené papriky

Další ingredience

Postup

  1. Papriky omyju a dám je celé péct do trouby asi na 200 stupňů, dokud se slupka dostatečně neopeče. Trvá to min. 45 minut.
  2. Pokud jsou papriky drobnější a "tenké", tak je jen zbavím jádřinců a nakrájím na větší kousky. Pokud jsou papriky masité a mají tlustou slupku, je možné je po upečení oloupat. Po vyndání z trouby se chvíli nechají zapařit pod pokličkou a slupka jde velmi snadno stáhnout.
  3. Kousky pečených paprik smíchám s olivovým olejem, prolisovaným česnekem, osolím, zakápnu tmavým balsamikovým octem, promíchám a nechám odležet, aby do sebe papriky nasály všechny chutě.
  4. Pečené papriky smíchám s listovým salátem. Výborná je třeba rukola nebo polníček, ale také baby špenát. Do každé misky dám lžičkou pár kopečků ricotty a doladím olivovým olejem, čerstvě namletým pepřem a lžící oblíbených semínek.

Pokud vám sedne chuť pečených paprik, doporučuji vyzkoušet tento jednoduchý recept na papriky plněné sýrem zapečené s bramborami

Výhodou tohoto salátu je dobrá stravitelnost, a to díky pečeným paprikám a lehké ricottě.

<p>Upečené papriky nakrájené na kousky a smíchané s olivovým olejem, česnekem a balsamikovým octem. Dají se smíchat se salátem, ale také podávat jako příloha ke grilovaným masům, rybám či sýrům.</p>

<p>Ricottu se salátem a paprikami rozhodně nepromíchávám. Jen ať pěkně vyniknou jednotlivé ingredience a jejich barvy. Před podáváním stačí jen zakápnout olivovým olejem a opepřit. Vynikající!</p>