20.06.2020 Kamila Metzová
Za tepla, za studena, na oběd, na večeři, ke svačině, do krabičky do práce... Dát si tyto křupavé rýžové placičky se zeleninou je vždy dobrý nápad! 🙂S domácím dipem výborné!
Placičky všech druhů, ingrediencí a barev jsou u mě doma oblíbenou záležitostí. Skvělé jsou čistě zeleninové, ale také v kombinaci s masem, rybou, tofu nebo nějakou obilovinou.
Teď je to verze rýže - zelenina. 👍
DIP je možné připravit mnoha způsoby. Důležité je, aby byl hustý. Já jsem teď smíchala tuhý čerstvý krémový sýr s hustým jogurtem, dochutila solí, česnekem, kapkou citronové šťávy a pořádnou hrstí nasekané petrželky. Někdy dip doladím lžící kvalitní light majonézy.
☝️Doporučuji vyzkoušet také tyto oblíbené mrkvové placičky s tzatziki 🐭
Na placičkách mě baví také to, že se na ně dá namazat i domácí pomazánka. A nápad na skvělou večeři "bez chleba" je tu! 🙂
<p>Směs na placičky rozhodně nijak neteče. Hmota "drží na lžíci". Na jednu placičku dávám vrchovatou lžíci a na pánvi dotvaruji. 🙂</p>
<p>Placičky opékám na pánvi do zlatova. Používám tuk, který se snadno nepřepaluje a snese vysoké teploty.</p>
<p>Placičky servíruji podle toho, pro jakou příležitost je dělám. Moc pěkně vypadají naskládané dokola na talíři. Uprostřed je pak miska s oblíbeným dipem. Teď jsem udělala dip z čerstvého smetanového sýra, hustého jogurtu, česneku a petrželky.</p>
<p>Placičky jsou i praktické do krabičky na cestu. Výborné jsou totiž i studené.👍</p>