01.03.2021 Kamila Metzová
Žádná suchá rýže! Pořádná porce do zlatova orestované cibule dodá atraktivní chuť, vařené maso z vývaru zase porci bílkovin a brokolice šťavnatost.
Poměr jednotlivých ingrediencí si uzpůsobte podle toho, co od jídla očekáváte. Někdo preferuje více či méně masa, jiný zase méně rýže, ale více brokolice.
Zde je poměr, který jsem použila já na základě toho, kolik jsem zrovna měla ingrediencí.
K tomuto jídlu dobře chutnají kyselé okurky nebo kvašená zelenina pickles.🙂
☝️Co zkusit rychlé rizoto bez masa? Třeba toto hráškové rizoto s paprikou a tofu.🙂
<p>Nejdříve orestuji cibuli do zlatova, aby chytla tu správnou chuť. Teprve potom k ní přidám posekanou brokolici, kterou pak také na pánvi restuji do změknutí.</p>
<p>K orestované cibuli a brokolici přidám na drobno posekané vařené maso. Maso by mohlo být i pečené, já jsem ale využila maso, které vzniklo z přípravy hovězího vývaru.</p>
<p>Křupavé kyselé okurky k tomuto jídlu sedí.🙂</p>