Jasmínová rýže s hovězím masem, restovanou cibulí a hráškem
25.03.2020 Kamila Metzová
Hlavní jídla
Ingredience stačí jen smíchat a máte plnou pánev výborného rizota. Dle typu zvolené rýže může mít jídlo více sypkou či naopak vláčnou konzistenci. Větší množství orestované cibule dodává jedinečnou chuť.
Ingredience
- Rýže (dala jsem jasmínovou)
- Vařené hovězí maso
- Cibule (já jsem dala 3)
- Hrášek (použila jsem mražený)
- Olivový olej
- Trochu vývaru z uvařeného masa
Postup
- Z hovězího masa udělám klasicky vývar. Tak vnikne vařené maso do tohoto "rizota". Maso buď nakrájím na kostičky nebo projedu v robotu úplně do jemna.
- Větší množství cibule nakrájím na drobno a orestuji do zlatova na olivovém oleji.
- Rýži buď uvařím nebo ji upeču v troubě.
- Mražený hrášek jen pár minut podusím, jen aby změkl a ponechal si krásnou barvu.
- Vše smíchám dohromady a dle "situace" v pánvi zvlhčím trochou vývaru. Záleží, zda chci více sypkou či šťavnatou konzistenci.
Tady je návod, jak upéct rýži v troubě
Kdybyste měli chuť pojmout rizoto úplně jinak a obejít se bez rýže a bez masa, doporučuji vyzkoušet bulgurové "rizoto". Překvapí! 🐭
A co k tomu dál? No kyselou okurku přece. 😀
<p>Kolik si toho uděláte, tolik toho máte. Více či méně masa, více či méně hrášku, každá varianta vždy dopadne na jedničku. 🙂👍</p>