24.03.2014 Kamila Metzová
Z medvědího česneku, který roste na jaře, můžete během chvíle vykouzlit skvělou krémovou polévku.
Medvědí česnek lze sehnat v sušené podobě po celý rok. Nic se ale nevyrovná jeho čerstvé verzi. Pokud budete mít možnost dostat se k této úžasné bylině, neváhejte a zkuste si z ní udělat životabudící koktejl, pomazánku, pesto nebo třeba tuto rychlou polévku. Medvědí česnek lze obdržet v rámci bedýnky od farmářů, nebo si jej můžete sami natrhat v našich lesích. Příznivci medvědího česneku si na internetu rádi předávají informace o tom, kde zrovna roste.
Pokud nechcete použít bramboru, můžete postupovat také tak, že si na cibulce a oleji osmahnete 2 lžíce mouky, zalijete vývarem a necháte provařit. Do takto hotového základu vhodíte česnek, necháte zavadnout, zjemníte smetanou a do hladka rozmixujete.
Tato polévka je rychlá, výborná, hodí se k ní opečené krutony.
<p>Medvědí česnek.</p>