01.02.2021 Kamila Metzová
Ryba v papilotě je jistý způsob, jak mít rybu křehkou a šťavnatou. Do balíčku můžete schovat různé druhy zeleniny a bylinek. Všechny chutě se báječně propojí!
☝️Dalším oblíbeným a rychlým způsobem úpravy rybího filetu je ryba po mlynářsku. Skvěle chutná se šťouchanými batáty.👍
Ať se vám ryby povedou!🙂
<p>Pod rybu je možné dát různé druhy zeleniny. Teď jsem vsadila na fazolky. Kratší nasekané fazolky bývají rychleji hotové. Tyto dlouhé jsou o něco tužší. Proto je lepší je předem krátce opéct na pánvi. Budou mít i lepší chuť. To samé bych udělala s cuketou, lilkem, brokolicí, pórkem...</p>
<p>Fazolky nebo jinou zeleninu ochutím solí, pepřem, případně oblíbeným kořením na zeleninu. Zakápnu olivovým olejem a navrch položím rybí filet. Ten také osolím, opepřím, zakápnu citrónem a olivovým olejem.</p>
<p>Nejdříve jsem si myslela, že budu muset pečící papír dokonale utěsňovat a vázat provázkem. Vůbec to není třeba. Papír stačí přehnout z jedné strany, z druhé strany a okraje zahnout dospodu. Většinou se takto připravuje každá porce zvlášť. Do papiloty lze ale zabalit i celého prstruha...🙂</p>
<p>Ryba po upečení. Filet je drobný, pekla jsem tedy na 180 stupňů 15 minut. Pokud by byla ryba větší, doporučuji péct 20 minut.</p>
<p>Co jako přílohu? Já jsem zvolila batáty z pánve. Syrové batáty nakrájím nebo nakrouhám na tenké plátky a pozvolna opékám na olivovém oleji na nepřilnavé pánvi dokud nezměknou. Ochutím je solí a kmínem. To samé lze udělat s malými kostičkami.</p>
<p>Je jedno, jestli máte tenký filet z limandy nebo silnější z tresky. Díky přípravě v papilotě bude maso vždy šťavnaté a křehké...👍</p>