vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Rybí filet v papilotě - snadná příprava, šťavnatý výsledek

01.02.2021 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Ryba v papilotě je jistý způsob, jak mít rybu křehkou a šťavnatou. Do balíčku můžete schovat různé druhy zeleniny a bylinek. Všechny chutě se báječně propojí!

 Ingredience

 Postup

  1. Nejdříve si připravím zeleninu do balíčku. Pod rybu se hodí pórek, zelené fazolky, rajčata, brokolice, lilek, cuketa. Zeleninu však nejdříve krátce orestuji na pánvi na olivovém oleji.
  2. Do pekáčku či zapékací misky dám pečicí papír. Na něj zeleninu, tu ochutím kořením. Na zeleninu položím rybí filet, ochutím ho solí, pepřem a zakápnu olivovým olejem a citronovou šťávou. Dle sezóny lze do balíčku přidat zelené bylinky.
  3. Papír přehnu z jedné strany, z druhé strany a okraje stočím dospodu.
  4. Peču na 180 stupňů asi 15 minut. Když je větší kus ryby nebo silný filet, peču 20 minut. Hotovo!

☝️Dalším oblíbeným a rychlým způsobem úpravy rybího filetu je ryba po mlynářsku. Skvěle chutná se šťouchanými batáty.👍

Ať se vám ryby povedou!🙂

<p>Pod rybu je možné dát různé druhy zeleniny. Teď jsem vsadila na fazolky. Kratší nasekané fazolky bývají rychleji hotové. Tyto dlouhé jsou o něco tužší. Proto je lepší je předem krátce opéct na pánvi. Budou mít i lepší chuť. To samé bych udělala s cuketou, lilkem, brokolicí, pórkem...</p>

<p>Fazolky nebo jinou zeleninu ochutím solí, pepřem, případně oblíbeným kořením na zeleninu. Zakápnu olivovým olejem a navrch položím rybí filet. Ten také osolím, opepřím, zakápnu citrónem a olivovým olejem.</p>

<p>Nejdříve jsem si myslela, že budu muset pečící papír dokonale utěsňovat a vázat provázkem. Vůbec to není třeba. Papír stačí přehnout z jedné strany, z druhé strany a okraje zahnout dospodu. Většinou se takto připravuje každá porce zvlášť. Do papiloty lze ale zabalit i celého prstruha...🙂</p>

<p>Ryba po upečení. Filet je drobný, pekla jsem tedy na 180 stupňů 15 minut. Pokud by byla ryba větší, doporučuji péct 20 minut.</p>

<p>Co jako přílohu? Já jsem zvolila batáty z pánve. Syrové batáty nakrájím nebo nakrouhám na tenké plátky a pozvolna opékám na olivovém oleji na nepřilnavé pánvi dokud nezměknou. Ochutím je solí a kmínem. To samé lze udělat s malými kostičkami.</p>

<p>Je jedno, jestli máte tenký filet z limandy nebo silnější z tresky. Díky přípravě v papilotě bude maso vždy šťavnaté a křehké...👍</p>