15.11.2020 Kamila Metzová
Předem upečené papriky a mrkev dodají této jednoduché krémové polévce výraznější chuť. Příprava je extra snadná, výsledek výborný!
Krémové polévky jsou ideální jak pro rychlé vaření pro jednoho, tak pro velké rodinné vaření. Můžete totiž obsah rozdělit a část nechat "jemnou" pro děti, část zase můžete rozdivočit výrazným kořením, chilli, parmazánem či opečenými semínky.
Dětem často porci polévky doplňuji o žloutek, ricottu nebo lžičku oleje lisovaného za studena...
☝️Krémová polévka může být nejen ze zeleniny. Doporučuji vyzkoušet krémovou polévku z bílých fazolí a zeleniny. 🐭
Ať se vám polévky povedou! 🙂
<p>Papriky překrojím napůl, mrkev oškrábu a nakrájím na špalíky.</p>
<p>Peču na 220 stupňů asi 35 minut. Slupka paprik musí být scvrklá, místy klidně sežehnutá.🙂</p>
<p>Vpravo na talíři jsou slupky stáhnuté z paprik. Dělám to rukou, jde to rychle a snadno...</p>
<p>Upečená zelenina připravená k mixování a dohotovení polévky.</p>
<p>Někdy udělám polévku najednou z veškeré upečené zeleniny, jindy jen odeberu část a umixuji si svoji porci. Mohu si pak přidat chilli a bylinky, které mi vyhovují...👍</p>
<p>Tuto polévku ráda doplňuji na přepuštěném másle orestovanou kukuřicí a čerstvými bylinkami. Do misky si pak každý může kápnout ještě trochu balsamikového krému, který polévce dodá další šmrnc.👍</p>