27.09.2021 Kamila Metzová
Pomazánka, do které snadno zakomponujete celou papriku. Výrazná niva a červená cibulka jí dodají šmrnc. Domácí pomazánka z kvalitních surovin je perfektní na čerstvém chlebu.🙂
Cílem tohoto receptu bylo zakomponovat do pomazánky celou papriku. Syrová paprika sice hezky křupe, v pomazánce je ale nepoddajná a navíc pouští vodu.
Do pomazánek je proto nejlepší použít papriku pečenou. To můžete vyzkoušet v tomto receptu na pomazánku z pečených červených paprik.
Pokud bych i v tomto receptu chtěla použít papriku pečenou v troubě, upekla bych si paprik rovnou více a využila je do pomazánky, krémové zeleninové polévky nebo těstovin. Když už rozpaluju troubu, tak ať se to využije.🙂
Do této pomazánky s nivou jsem však tu 1 papriku opekla na pánvi a slupku jsem neloupala. Není tak měkká jako z trouby, ale cíl to splní.🙂
(1 miska pomazánky)
☝️Doporučuji vyzkoušet také tuto jednoduchou vajíčkovou pomazánku s nivou.🙂
Ať vám pomazánky chutnají.🙂
<p>Když bych dělala pomazánky více a měla více času, upekla bych papriku v troubě. Tuto jsem opekla na pánvi tak, aby změkla.</p>
<p>Papriku nasekám na drobné kostičky, nivu nastrouhám na hrubo.</p>
<p>Závěrečnou konzistenci pomazánky si dolaďte podle svého. Na jednohubky ji dělám tužší, jindy více krémovější.</p>
<p>Skvělá je na žitném chlebu i bezlepkových křupavých chlebech. Teď jsem měla čerstvý farmářský chléb.🙂</p>
<p>Mňam!🙂</p>