vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Palačinky z ovesných vloček

30.08.2021 Kamila Metzová

Moučníky a dezerty Snídaně a svačinky

Palačinky z ovesných vloček vynikají svojí vláčností. Narozdíl od tradičních palačinek z bílé mouky obsahují více živin a vlákniny. V kombinaci se zakysanou smetanou, kakaovou omáčkou a ovocem chutnají božsky.

Ingredience

Postup

  1. Ovesné vločky rozsekám v robotu na jemno. Mléko rozšlehám s vejci a postupně promíchám či promixuji s vločkami. Trochu osladím.
  2. Těsto nechám odležet alespoň 15 minut, aby vločky dobře nasákly tekutinu. V případě potřeby doladím konzistenci. Těsto je hustší než tradiční palačinkové těsto.
  3. Středně rozehřátou palačinkovou pánev potřu nejlépe přepuštěným máslem a naběračkou nanesu těsto. Rovnou ho rozetřu po celé pánvi. Opékám z obou stran.
  4. Plním a zdobím dle chuti a sezóny.

TIPY

☝️A co do těsta na palačinky nastrouhat jablka? Vyzkoušejte jablečné palačinky se skořicí.🙂

Ať se vám palačinky povedou!🙂

<p>Zakysaná smetana, domácí kakaový toping a bobulovité ovoce.</p>

<p>Hezky měkoučké ovesné palačinky s pořádnou náplní. Mňam!🙂</p>