27.11.2020 Kamila Metzová
Moučníky a dezerty Snídaně a svačinky
Kouzlo těchto jednoduchých pečených placiček je v jablečném pyré. To se postará o dokonalé propojení ingrediencí i sladkost. Není třeba přidávat žádný tuk ani cukr...👍
Před lety jsme na jednom mém workshopu se ženami probíraly zdravější pečení. Jedna z nich zmínila recept, kdy se jen smíchají namleté vločky, rozinky a ořechy a vše se spojí přesnídávkou a upeče v troubě... V receptu vidíte poměr, který se mně osvědčil...Místo tradiční přesnídávky jsem použila její "dospěláckou verzi", a to bio jablečné pyré. To mají běžně v supermarketech.
Výsledek mě potěšil. Placičky chutnaly i desetileté dceři. Skvěle posloužily jako sladká svačinka plná vlákniny.🙂
☝️Ovesné placičky mohou mít mnoho podob. Tyto křehké ovesné placičky polité čokoládou také stojí za vyzkoušení!🐭
Ať se vám ovesné placičky povedou! 🙂
<p>Hmota se může zdát zpočátku sypká. Je třeba chvilka trpělivosti. Jakmile vločky nasáknou jablečné pyré, vše se spojí.🙂</p>
<p>Odeberu část hmoty a vytvaruji nejdříve kuličku...</p>
<p>Tato verze hmoty je hrubší, obsahuje větší lupínky kokosu. Přesto vše perfektně drží.</p>
<p>Placičky dám péct na 175 stupňů a nastavím 20 minut. Pak už jen sleduji, "zda už" 😀Musí se trošku připéct, aby to bylo ono.☝️</p>
<p>Ovesné placičky mohou být buď silnější nebo tenké. Obojí mám vyzkoušené. Tenké placičky jsou více křupavější...Jsou plné chuti a hodnotných ingrediencí. 👍</p>