13.04.2021 Kamila Metzová
Lívance bez kynutí, které jsou hotové raz dva. Receptura bez cukru! Ricotta jim dodá vláčnost, sytost a přirozenou sladkost.
Množství ingrediencí jsem vyladila tak, aby vše vyšlo na 1 balení syrovátkového sýru Ricotta, který běžně kupuji v 250g balení.
Mouku jsem teď zvolila bezlepkovou celozrnnou rýžovou, která má neutrální chuť a do receptury mi zapadla. Můžete ale použít i jiný druh jemně mleté mouky.🙂
Nejvíce mě na těchto lívancích baví to, že je těsto zcela bez cukru, přesto příjemně sladké. Díky ricottě.🙂
☝️Až bude více času, doporučuji také vyzkoušet kynuté jablečné lívance. Postup je snadný.👍
Ať se vám lívance povedou! 🙂
<p>Těsto na lívance je nadýchané a hutné. Rozhodně není tekuté.</p>
<p>Lívance se dají pohodlně upéct i bez lívanečníku. Je třeba mít dokonale nepřilnavou pánev. Mašlovačkou ji lehce potírám olejem nebo přepuštěným máslem.</p>
<p>Lívanečky jsou díky nadýchanému a hutnějšímu těstu typicky vyšší.</p>
<p>Z 1 balení ricotty (250 g) mi obvykle vyjde 8 - 9 lívanečků. Na 1 střední pánev se mi vejdou 4.🙂</p>
<p>A teď, čím je doplnit, ozdobit. Na fotce vidíte jen hustý bílý jogurt, borůvky, vše trochu zakapané javorovým sirupem.🙂</p>
<p>A po zakousnutí... Úžasně vláčné díky ricottě. Mňam!</p>