05.10.2021 Kamila Metzová
Snídaně a svačinky Zdravé pomazánky
Krátce povařené růžičky květáku perfektně poslouží jako základ dobré domácí pomazánky. Vejce a žervé jí dodají hutnou konzistenci a sytost. Ideální pro ty, kteří preferují domácí odlehčené verze tradičních pomazánek.
Tuto pomazánku ráda dělám, když se mi do ruky dostane květák nebo květáky.🙂
Verzí existuje mnoho. Se šunkou, se sýrem, s tvarohem...
Já jsem si připravila verzi s vejci vařenými na tvrdo a se sýrem "žervé". Tento základ pak dochucuji podle situace. Hodí se česnek, ale i křen, hořčice, olivový olej, kurkuma nebo výrazné čerstvé bylinky jako např. řeřicha.
☝️Recept s květákem, který také doporučuji vyzkoušet je tento květák na cibulce zapečený s batáty a sýrovou omáčkou.🙂
Ať se vám recepty s květákem povedou!🙂
<p>Do hotové pomazánky vždy ještě zakomponuji buď na drobno nakrájenou jarní cibulku nebo hrst petržele či jiné zeleně.</p>
<p>Chleba jsem ozdobila vojtěškou alfa alfa. Mňam!</p>