vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Květák s cuketou na kari - do 15 minut hotové

14.08.2015 Kamila Metzová

Bez masa Bez lepku Hlavní jídla

Když přijde sezóna květáků a cuket, hodí se každá inspirace, jak je využít. Do jídla pak výborně zapadá i tofu, které je hotové raz dva. V kombinaci s kořením kari povedené ...

Budete potřebovat

Postup

  1. Květák omyjte a rozeberte na malé růžičky, cuketu vydrhněte a včetně slupky pokrájejte na větší kousky.
  2. V hrnci podlijte trochou vody, ochuťte, přidejte na kostičky pokrájené tofu a pár minut duste.
  3. Vedle na malé pánvičce si připravte trochu světlé jíšky pomocí másla a hladké mouky. Já jsem použila celozrnnou jemně mletou.
  4. Přidejte smetanu, jíšku a pár minut provařte. Jak květák, tak cuketa musí zůstat na skus. Rychle měknou, tak pozor, ať se nerozvaří.
  5. Na závěr dolaďte hustotu smetanou, jak Vám vyhovuje. K rýžovým nudlím se hodí směs hustší, k rýži o něco řidší.
  6. Ke konci jsem obsah hrnce rozdělila. Část jsem nechala přírodní, část jsem výrazně ochutila kari kořením.

TIP

<p>Směs je hotová raz dva ...</p>

<p>Místo rýže lze použít třeba i rýžové nudle nebo bulgur.</p>