30.04.2021 Kamila Metzová
Snadný a velmi pohodlný způsob přípravy řízků. Uvnitř jsou měkké a šťavnaté, na povrchu křupavé. Výborné jsou s máslovými bramborami a hráškem.
Tradiční cornflakes řízky jsou stejné jako tradiční řízky v trojobalu, jen se místo strouhanky použijí nadrcené lupínky. Řízky se následně smaží v oleji. To každému nemusí z různých (nutričních či zdravotních) důvodů vyhovovat.
Tento recept je jiný. Řízky se nejdříve naloží do jogurtové marinády a pak už jen obalí v kukuřičných lupíncích. Takto se pak dají snadno upéct v troubě.
Zkoušela jsem je péct zcela bez oleje a tato metoda prošla. O něco lepší je ale řízky položit na pečící papír potřený olejem, případně je trochu "zacáknout" olejem. To už záleží na vás.
Mně se na tomto receptu líbí jednoduchost a rychlost přípravy.👍
Jako přílohu jsem zvolila malé brambory vařené ve slupce smíchané s krátce podušeným hráškem, máslem a petrželkou. Hodí se také výborně batátovo-bramborová kaše nebo zeleninový salát.🙂
☝️Další jídlo, které se dá místo smažení na pánvi připravit v troubě je tento obalovaný květák pečený v troubě.🙂
Ať se vám jídlo povede!🙂
<p>Recept jsem zkoušela jak s kuřecími prsními řízky, tak se stehenními řízky. Chuť i výsledek jiný, pokaždé ale povedený. Lepší je připravit menší a né moc silné kousky masa. Maso spíše dle potřeby rozkrájím. Nenaklepávám.</p>
<p>Kuřecí řízky namočím do jogurtové marinády, naskládám na sebe a překryju fólií. Ideální je nechat je marinovat přes noc, i hodinka je ale "prospěšná"...</p>
<p>Naložený kuřecí řízek už jen obalím v nadrcených lupíncích.</p>
<p>Řízky naskládám na plech s pečícím papírem. Zde na fotce jsem je zkoušela péct bez oleje. Upečou se, křupavé jsou... O něco lepší je ale pečící papír potřít olejem.</p>
<p>Řízky jsem pekla na 190 stupňů v elektrické troubě asi 25 minut. Záleží na velikosti a tloušťce jednotlivých kusů. Vždy musí být upečené do zlatova.</p>
<p>Cornflake řízek se v troubě upeče i bez tuku. To se může v některých případech velmi hodit.🙂</p>
<p>Jako přílohu jsem udělala červené brambory vařené ve slupce s hráškem, bylinkami a máslem.</p>
<p>Šťavnatý hrášek, máslové brambory a k tomu křupavé řízečky. Mňam!</p>