09.04.2020 Kamila Metzová
Šťavnaté flíčky se zelím, to je klasika. Stačí někde ulovit hlávku zelí, koupit kvalitní vaječné flíčky, nabrousit nůž a vše je připraveno. Jednoduché, chutné...🙂
☝️Čerstvé nebo kysané zelí, obojí se dá jednoduše využít. Co zkusit halušky se zelím a uzeným tofu? 🐭
Ty nejjednodušší a obyčejné recepty jsou často "tutovky". 🙂
<p>Když píšu v tomto receptu zelí, tak myslím toto. 🙂Hlávkové zelí.</p>
<p>Vaječné flíčky, fleky... Tyto jsou "babiččiny" tradiční válcované. Kupované 😀</p>
<p>2 cibule a půl hlávky zelí. Dusila jsem asi 45 minut pod pokličkou a chodila promíchávat. Zelí získá pěknou barvičku.</p>
<p>A teď už jen promíchat s uvařenými flíčky. Ty musí být uvařené na skus, aby při promíchávání pěkně držely tvar. 👍</p>
<p>Pěkně plný pekáč šťavnatých flíčků.</p>
<p>Tak obyčejné, ale tak dobré. 🙂</p>