vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Flíčky se zelím

09.04.2020 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Šťavnaté flíčky se zelím, to je klasika. Stačí někde ulovit hlávku zelí, koupit kvalitní vaječné flíčky, nabrousit nůž a vše je připraveno. Jednoduché, chutné...🙂

Ingredience

 Postup

  1. Zelí zbavím horních listů, překrojím ho na půl a odříznu košťál. Zelí ještě překrojím a pak ostrým nožem nakrouhám. Je potřeba si zelí otočit tak, aby při jeho krájení vznikaly dlouhé a úzké kousky.
  2. V pánvi na tuku orestuji do zlatova cibuli a přidám zelí. Posolím, okmínuji, opepřím a nechám pod pokličkou dusit. Průběžně obracím a promíchávám, až postupně zelí změkne a zezlátne. Mně to trvalo asi 45 minut.
  3. Když je zelí skoro hotové, uvařím flíčky. Je třeba je hlídat, aby se nerozvařily. Těm mým 7 minut vaření stačilo.
  4. Pak už jen vše smíchat dohromady a hotovo! 👍

☝️Čerstvé nebo kysané zelí, obojí se dá jednoduše využít. Co zkusit halušky se zelím a uzeným tofu? 🐭

Ty nejjednodušší a obyčejné recepty jsou často "tutovky". 🙂

<p>Když píšu v tomto receptu zelí, tak myslím toto. 🙂Hlávkové zelí.</p>

<p>Vaječné flíčky, fleky... Tyto jsou "babiččiny" tradiční válcované. Kupované 😀</p>

<p>2 cibule a půl hlávky zelí. Dusila jsem asi 45 minut pod pokličkou a chodila promíchávat. Zelí získá pěknou barvičku.</p>

<p>A teď už jen promíchat s uvařenými flíčky. Ty musí být uvařené na skus, aby při promíchávání pěkně držely tvar. 👍</p>

<p>Pěkně plný pekáč šťavnatých flíčků.</p>

<p>Tak obyčejné, ale tak dobré. 🙂</p>