vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Fit pomazánka z cottage a okurky

10.06.2021 Kamila Metzová

Zdravé pomazánky Snídaně a svačinky

Jednoduchá nízkokalorická pomazánka s vysokým obsahem bílkovin a svěží okurkou. S malým fíglem má skvělou konzistenci a perfektně drží na křupavých chlebech.

Když nemám chuť chroupat nakrájenou okurku na talíři, zakomponuji ji do sýra cottage, ochutím a hned je co mazat na různé chlebíky.

Okurku je potřeba vymačkat, jinak by do sýru pustila vodu a výsledek by šel sníst leda lžičkou.🙂

 Ingredience

Postup

  1. Okurku oškrábu, nebo ji nechám neoloupanou a jen pořádně omyju. Nastrouhám ji na jemno a dám do sítka. Rukou nebo lžící ji vymačkám a zbavím vody. Vodu pak vypiju.
  2. Vymačkanou okurku už jen smíchám se sýrem cottage, zakápnu olivovým olejem a dochutím solí a pepřem. Tuto "základní chuť" lze dále vyladit bylinkami, česnekem atd.
  3. Ihned mažu na knackebroty či křupavé celozrnné rýžové chleby obohacené o další obiloviny jako quinoa, amaranth atd.
  4. Na talíři posypu mletým konopným semínkem. Hotovo!

☝️Konopná semínka můžete využít také v této avokádové pomazánce s řeckým jogurtem.🙂

Ať vám pomazánky chutnají! 🙂

<p>Tento cottage sýr je bez laktózy. Jen, že se dá běžně sehnat, když by někdo potřeboval.🙂 Okurka je nastrouhaná na jemno a vymačkaná.</p>

<p>Cottage sýr stačí doplnit o olivový olej, sůl a pepř a hned je jeho chuť výrazná...</p>

<p>Tato pomazánka mně nejvíce chutná na různých křupavých chlebech. Skvělé jsou "kulaté" žitné knackebroty nebo tyto bezlepkové celozrnné rýžové chleby s quinoou.👍</p>

<p>Na talíři ještě chlebíky vytuním loupanými konopnými semínky. Mají příjemnou sladkou chuť a jsou zdrojem nenasycených mastných kyselin.👍</p>