15.07.2013 Kamila Metzová
Cuketa a červená čočka se k sobě velmi hodí. Polévka je nejen rychlá a snadná, ale i zdravá.
Tato polévka je skvělým a chutným tipem, jak zařadit do stravy zdravou červenou čočkou. V období, kdy nám navíc cukety rostou před očima není o čem přemýšlet. Čocka jako taková v polévce není vůbec cítit, takže ji v pohodě podejte i těm, kteří nad luštěninami ohrnují nos :-) U této polévky se naprosto objdete bez jakékoliv mouky a smetany, přesto je polévka krémová.
(4 porce)
Polévku můžete podávat s chlebovými nebo pečivovými krutony.
Pokud chcete, aby byla polévka ještě více vydatná, můžete do ní dětem přidat lžíci hotového kuskusu jako zavářku. Kus kus sám o sobě se nevaří, jen se zalije horkou vodou nebo vývarem a nechá se 10 minut bobtnat (1 díl kuskusu na 2 díly vody), pak se jen lehce pročechrá :-)
Dobrou chuť!