23.07.2015 Kamila Metzová
Když už vařím buřtguláš, chci ho dát i dětem. Proto jsem si zvykla dělat tuto variantu, která není tak tučná, zato je výživnější.
Párky jsem vybrala kvalitní, dala jsem jich daleko méně, než se dává buřtů či točeňáku do buřtguláše, přidala jsem cizrnu, která je výživnou luštěninou s výbornou chutí. Když se dobře uvaří, je měkká, máslová a do tohoto jídla sedne. Zcela jsem se obešla bez mouky, pro lepší konzistenci jsem do hrnce na jemno nastrouala velkou bramboru.
Na fotce v talíři můžete vidět i nakrájené těstoviny. Měla jsem uvařené "trubky", tak jsem jich tam nakonec pár překrojila. Prostě eintopf ;-)
Místo uzeniny můžete použít tempeh nebo uzeného Šmakouna. Postup je stejný.
Pokud by byl "buřtguláš" málo hustý, použijte jednoduchý trik, který je u mě v kuchyni běžnou záležitostí :-) Odeberte z hrnce jednu naběračku brambor, cizrny atd.. Rozmixujte ji na kaši a vlijte zpět.