Recept

Zeleninový salát s marinovaným kuřecím masem a domácím jogurtovým dresinkem

Křupavá zelenina obalená výrazným jogurtovo-sýrovým dresinkem doplněná o porci bílkovin v podobě marinovaného a opečeného kuřecího masa.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Potřebujete

  • Ledový salát nebo salátový mix
  • Žlutou nebo červenou papriku
  • Rajčata (spíše menší keříková)
  • Malá tvrdá cuketa nebo okurka
  • Může být jarní cibulka
  • Olivový olej

Na kuřecí maso

  • Kuřecí prsní řízky
  • Vejce (na 500 g masa stačí 1 vejce)
  • 50 ml oleje
  • 1 vrchovatá lžička bramborového nebo rýžového škrobu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • Sůl, pepř

Na domácí jogurtový dresink

  • Bílý jogurt (Na 2 porce dávám 200g kelímek hustého bílého jogurtu)
  • Parmezán
  • Sůl, pepř
  • Česnek
  • Italské bylinky (směs, sušené)

 Postup

  1. Nejdříve si připravím maso. V míse smíchám marinádu na maso. Vyšlehám vejce, přidám olej, škrob a sojovou omáčku. Do nádoby s víkem dávám kusy masa, které obalím marinádou. Když jsou prsní řízky příliš vysoké, překrojím je podélně na půl. Maso nechám marinovat buď přes noc nebo alespoň hodinu.

  2. Ve střední míse spojím všechny ingredience na dresink, dochutím tak, aby byl výrazný. Parmezán a česnek jsou jistotou dostatečné chuti.

  3. Na nepřilnavé pánvi opeču pozvolna z obou stran naložené řízky tak, aby se propekly. Opékám je z každé strany cca 4 – 5 minut. Můžete je i ogrilovat.

  4. Zeleninu nakrájím na stejně velké kousky. Spojím s dresinkem. Naservíruji a každou porci obložím kousky opečeného masa nakrájeného na kostičky.

> ☝️Co zkusit salát bez masa? Doporučuji vyzkoušet třeba tento těstovinový salát s opečeným tofu a bylinkovým pestem.👍

Ať se vám saláty povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...