1 vrchovatá lžička bramborového nebo rýžového škrobu
1 lžíce sojové omáčky
Sůl, pepř
Na domácí jogurtový dresink
Bílý jogurt (Na 2 porce dávám 200g kelímek hustého bílého jogurtu)
Parmezán
Sůl, pepř
Česnek
Italské bylinky (směs, sušené)
Postup
Nejdříve si připravím maso. V míse smíchám marinádu na maso. Vyšlehám vejce, přidám olej, škrob a sojovou omáčku. Do nádoby s víkem dávám kusy masa, které obalím marinádou. Když jsou prsní řízky příliš vysoké, překrojím je podélně na půl. Maso nechám marinovat buď přes noc nebo alespoň hodinu.
Ve střední míse spojím všechny ingredience na dresink, dochutím tak, aby byl výrazný. Parmezán a česnek jsou jistotou dostatečné chuti.
Na nepřilnavé pánvi opeču pozvolna z obou stran naložené řízky tak, aby se propekly. Opékám je z každé strany cca 4 – 5 minut. Můžete je i ogrilovat.
Zeleninu nakrájím na stejně velké kousky. Spojím s dresinkem. Naservíruji a každou porci obložím kousky opečeného masa nakrájeného na kostičky.