Recept

Zebra palačinky ze zakysaného podmáslí

Extra vláčné palačinky díky zakysanému podmáslí, které tvoří základ těsta. Část těsta odeberte, obarvěte kakaem a jedním tahem vykouzlete zebra efekt. Snadné, skvělé, výborné!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Palačinky z hustého zakysaného podmáslí jsem zkoušela snad 6x, než jsem se dobrala této receptury. Když se mi těsto zdálo moc hutné a doředila jsem ho mlékem, tak se pak trhalo a palačinky nešly obrátit.

Zůstala jsem tedy u hustější konzistence těsta. Palačinky jsou o něco silnější než ty tradiční tenké. Sedí to k nim, protože jsou krásně vláčné.

Někdy je dělám jen světlé, jindy je pro zajímavost upeču s kakaovým efektem.🙂

Výsledná hustota těsta se řídí použitým podmáslím a samozřejmě také konkrétní moukou. Výsledkem má být těsto hustější než na tradiční palačinky, avšak stále tekuté, krémové…

 Ingredience (6 větších palačinek)

  • 500 ml zakysaného podmáslí (běžně k sehnání, buď v láhvi nebo v tetrapacku)
  • 2 vejce
  • 200 g hladké mouky (nebo jiná jemně mletá alternativa dle vašeho stylu)
  • 1 lžíce sypkého oslazovadla
  • 1 lžíce kakaového prášku + 1 lžíce mléka do kakaové části těsta
  • Přepuštěné máslo – dala jsem české ghíčko

Postup

  1. Zakysané podmáslí metličkou promíchám s vejci a postupně přidávám mouku. Je potřeba, aby se směs důkladně propojila. I kdyby se vám zdála moc hustá, tak ji chvíli míchejte do hladké krémové konzistence. Menší část těsta odeberu a přidám do něj kakao a zředím lžící mléka.
  2. Těsto je o něco hustší než na klasické palačinky. To je v pořádku. Palačinkovou pánev nahřeju, vytřu ji přepuštěným máslem Ghí a naliju na ni jednu větší nebo 2 menší naběračky těsta. Těsto pomohu rozprostřít do stran.
  3. Na bílé těsto ihned naliju to kakaové. Kakaové těsto naliju ve tvaru spirály. Aby byla spirála tenká, pomůže třeba nádobka se zobáčkem nebo odměrka.
  4. Peču jako klasické palačinky, z jedné i z druhé strany. Palačinku obracím, až když je spodní strana dostatečně propečená. Druhou stranu opékám krátce a dávám pozor, aby se kakaové těsto nepřipálilo. Hotovo!

A teď už jen stačí palačinky dochutit nebo naplnit podle svého gusta, cíle či nálady.

> ☝️Vyzkoušejte také tyto palačinky se Skyrem a domácím jahodovým pyré.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...