Palačinky z hustého zakysaného podmáslí jsem zkoušela snad 6x, než jsem se dobrala této receptury. Když se mi těsto zdálo moc hutné a doředila jsem ho mlékem, tak se pak trhalo a palačinky nešly obrátit.
Zůstala jsem tedy u hustější konzistence těsta. Palačinky jsou o něco silnější než ty tradiční tenké. Sedí to k nim, protože jsou krásně vláčné.
Někdy je dělám jen světlé, jindy je pro zajímavost upeču s kakaovým efektem.🙂
Výsledná hustota těsta se řídí použitým podmáslím a samozřejmě také konkrétní moukou. Výsledkem má být těsto hustější než na tradiční palačinky, avšak stále tekuté, krémové…
A teď už jen stačí palačinky dochutit nebo naplnit podle svého gusta, cíle či nálady.
> ☝️Vyzkoušejte také tyto palačinky se Skyrem a domácím jahodovým pyré.🙂
Sdílet recept myšičky na: