Recept

Wrap s krůtím masem, cheddarem a česnekovým dresingem

Do wrapu se dá zamotat cokoliv. A nemusí to být buď a nebo. Buď maso nebo zelenina, buď maso nebo sýr... Dáme tam všechno pěkně dohromady. A česnekový dresing k tomu. To je chuti! 👍

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Někdo je spokojený, když si do tortilly zamotá rajče se salátem a luštěninovou pastou, jiný zase preferuje porci masa.

Tentokrát jsem vyrobila tortillu pro skupinu č.2 a dala si záležet na tom, aby byla chuťově opravdu výrazná. Pečené okořeněné krůtí maso, cheddar, rukola a česnekový dresing jsou zárukou perfektního výsledku.

Ingredience

  • Tortilly
  • Mleté krůtí maso
  • Koření na maso (sůl, pepř, oblíbená směs koření)
  • Sýr cheddar
  • Rukola
  • Rajčata
  • Na dresing hustá zakysaná smetana, řecký jogurt, sůl, olivový olej, hořčice, česnek

Postup

  1. Jako první si připravím maso do tortill. Je možné opéct kousky masa na pánvi a pak je nakrájet na drobno, mně se ale osvědčilo upéct maso v troubě rovnou namleté. Mleté krůtí maso dám do pekáčku, ochutím solí, pepřem, kořením na maso a dám péct na 190 stupňů asi na 45 minut.
  2. Připravím si dresing. Výborně funguje kombinace zakysané smetany, řeckého jogurtu doladěné trochou olivového oleje, soli, hořčice. Někdy přidám na chuť trochu citronové šťávy, rajčatové pasty nebo majonézy)
  3. Tortillu potřu trochou hustého dipu a doprostřed dám pruh masa. Na něj nastrouhaný cheddar, slabé plátky rajčat, rukolu a ještě trochu dipu.
  4. Sroluji a překrojím na půl.

> ☝️I když jste spíše na maso, doporučuji zkusit to “jinak” a vyzkoušet třeba tuto obědovou tortillu s vaječno-čočkovou pastou, rýží a zeleninou.🐭

Wrapy jsou vynikající záležitostí ať se naplní čímkoliv. Hlavně musí být šťavnaté.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...