Recept

Výživná pomazánka skvělá do sendvičů

Jednoduchá domácí pomazánka, která má hutnou konzistenci a hodí se perfektně jako mazadlo do sendvičů. Je výživná a plná kvalitních bílkovin, které zasytí.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Dát do sendviče plátek šunky a sýra je sice klasika, která však může být docela “suchá”.🙂

Lepší je, když je sendvič pořádně vláčný a šťavnatý. A ještě lepší je, když je pevný, dobře se jí a nic z něj neteče.

To zajistí domácí pomazánky, které však musí mít tuhou konzistenci. Jednu takovou dělám z vajec a sýra cottage. Pro obohacení do ní přidávám ještě loupaná drcená konopná semínka. Mají příjemnou neutrální chuť, která k těmto ingrediencím skvěle sedne.

Konopná semínka kromě toho přidávám také do snídaňových kaší, salátů či různých energetických raw kuliček. Jsou skvělým zdrojem zdravých tuků.

 Ingredience na 1 misku

  • 3 vejce uvařená na tvrdo
  • 1 sýr cottage
  • 2 lžíce loupaných konopných semínek
  • Sůl, pepř

Do tohoto základu je pak možné dle chuti přidat trošku hořčice, křenu, stroužek česneku, nasekanou jarní cibulku či bylinky.

 Postup

  1. Vejce uvařím na tvrdo a nechám vychladnout. Pak je buď protlačím přes mřížku, aby byly kousky co nejmenší, nebo je nastrouhám.
  2. Vejce smíchám se sýrem cottage. Používám takový, který je více tuhý, mazlavý a neplave ve smetaně. Pokud by v kelímku nějaká tekutina byla, tak ji do pomazánky nedám.
  3. Přidám drcená konopná semínka a dochutím tak, aby pomazánka měla šmrnc. Někdy dám i špetku kurkumy.
  4. Pomazánku dám vychladit do lednice a pak ji namažu na plátky sendvičového chleba. Obložím plátky okurky a přidám listy salátu. Hotovo!

> ☝️ Vyzkoušejte také tento výživný a šťavnatý link

Ať se vám sendviče povedou a ať vám pěkně drží pohromadě. 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...