Recept

Výborné křehké vafle

Osvědčený recept na křehké vafle. Dejte si je se smetanovým krémem nebo šlehačkou. Zdobte ovocem, posypejte kakaem, skořicí, zakápněte sirupem. Skvělý dezert nebo super víkendová snídaně.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Vafle jsou u nás doma hit. Vždy, když děti zaslechnou slovo vafle, začnou skandovat. Palačinky a lívance děláme bežně a celkem často. Vafle občas o víkendu. Vypadají atraktivně a všechny baví pořádně je ozdobit smetanovým krémem, ovocným rozvarem nebo je pokapat javorovým sirupem.

Pokud má být vafle jako dezert, stačí 1 dávka. Když je dělám jako jídlo, připravím dvojitou dávku.

Ingredience na 8 kusů

  • 2 vejce
  • 170 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžíce cukru nebo jiného sypkého oslazovadla
  • 1 vanilkový cukr s přírodní vanilkou nebo vanilkový extrakt
  • špetku soli

Postup

  1. Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte sníh.

  2. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr a špetku soli. K tomu přidejte mléko, žloutky a lehce rozpuštěné máslo. Šlehejte nebo míchejte zcela do hladka.

  3. Do těsta pomocí vařečky zlehka zakomponujte sníh.

  4. Pečte vafle podle vašeho typu vaflovače. Já mám 2 čtverce a na každou vafli dávám 2 lžíce těsta. Může to vypadat, že těsta je ve formě až až, díky tomu se ovšem vytvoří mřížka.

Vafle mažte a zdobte podle vašeho stylu. Já na ně ráda dělám smetanový krém ze zakysané smetany, tvarohu (nebo skyru). Ten můžete dosladit třeba oblíbeným sirupem.

Skvělé je čerstvé bobulovité ovoce, mimo sezónu přijdou vhod dušená jablka se skořicí nebo ovoce z mrazáku.

> ☝️Vyzkoušejte i další druhy vaflí. Třeba tyto vafle s mandlovou moukou.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...