Upéct bezlepkovou může být naprosto snadné, když máte správný recept a svoji osvědčenou bezlepkovou mouku či jejich kombinace.☝️
Já jsem různě experimentovala a zkoušela tradiční olejovou bábovku, bábovku ze 6 vajec, tvarohovou bábovku, kokosovou bábovku. Něco se povedlo, něco vůbec. Třeba mi vůbec nevyhovuje, když je bábovka moc piškotová a suchá.
Vzala jsem si tedy do parády běžně dostupné zakysané podmáslí, které je zdrojem bílkovin a dokáže těsto příjemně zvláčnit. Osvědčil se mi tento poměr ingrediencí.
Samozřejmě musíte počítat s tím, že každé podmáslí je trošku jiné a hlavně každá bezlepková mouka může více či méně vázat tekutinu. Proto jsem v ingrediencích napsala 350 – 400 ml podmáslí. Těsto musí být hezky krémové, hustší, tekuté.
Množství je do klasické bábovkové formy.
Je výhodné mít při pečení moučníků po ruce citronovou kůru. Dodá těstům vůni a jedinečný šmrnc. Dbejte však na její kvalitu. Mně se osvědčilo používat tuto citronovou kůru od Davídka Mám jistotu, že je kůra bez chemie.👍
> ☝️Do bábovky můžete použít i bílý jogurt. Máte rádi kokos? Vyzkoušejte tuto jogurtovou bábovku s kokosem.🙂
Ať se vám bábovky povedou.
Sdílet recept myšičky na: