Recept

Vajíčkový salát s ředkvičkami

Vajíčkový salát nemusí být jen vejce + cibule + celá sklenička majonézy. Vyzkoušejte tuto lahodnou a svěží verzi s ředkvičkami a kyselými okurkami. Tento salát dělám ráda po Velikonocích, kdy jsou doma vždy nějaká vejce na tvrdo, která je třeba využít.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience na větší misku salátu

  • 4 vejce uvařená na tvrdo
  • 1 svazek ředkviček
  • 2 střední kyselé nakládané okurky
  • 100 g žervé nebo tvarohu ve vaničce
  • Trochu majonézy na doladění chuti a konzistence
  • Citronová šťáva
  • 1/2 lžičky hořčice
  • Sůl, pepř
  • Zelené bylinky jako pažitka, petržel, řeřicha…

Postup

  1. Ředkvičky očistím, omyju a nakrájím na kolečka. Okurky na kostičky.

  2. V míse promíchám žervé s trochou majonézy, citronovou šťávou a hořčicí. S touto směsí promíchám ředkvičky a okurky.

  3. Vejce oloupu a rozkrájím na větší kousky. Část žloutků utřu lžící na pastu. Žloutky i vejce přidám do mísy. Ochutím solí, pepřem a přidám nějaké bylinky. Hotovo!

TIP č.1

Pokud chcete salát více pikantní, můžete do něj přidat ještě na drobno nakrájenou červenou cibuli a jeden stroužek česneku.

TIP č.2

Někdy žloutky salát moc neobarví, proto občas využiju perfektní barvící schopnost kurkumy. Stačí špetka. Někdy lidé dělají chybu, že např. do pomazánky dají kurkumy moc a ta je tam pak příliš cítit. Já na kurkumu nedám dopustit a je stálicí mezi mými kořenkami. Využívám jak její léčivé účinky (dávám si ji do tzv. zlatého mléka), tak její přírodní žluť zvanou kurkumin. Důležitá je kvalita a čerstvost tohoto koření. Já jsem velmi spokojená s [Davídkovo kurkumou(https://www.korenioddavidka.cz/eshop/kurkuma#a_aid=nevim&a_bid=75e3fc7d). Při práci v kuchyni jen musím hlídat pracovní desku, aby se zbytečně neobarvila.😅

> ☝️Další nápad, jak využít vařená vejce? Doporučuji tuto Pomazánku z tresčích jater s vejci.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...