Vajíčkový salát nemusí být jen vejce + cibule + celá sklenička majonézy. Vyzkoušejte tuto lahodnou a svěží verzi s ředkvičkami a kyselými okurkami. Tento salát dělám ráda po Velikonocích, kdy jsou doma vždy nějaká vejce na tvrdo, která je třeba využít.
Ředkvičky očistím, omyju a nakrájím na kolečka. Okurky na kostičky.
V míse promíchám žervé s trochou majonézy, citronovou šťávou a hořčicí. S touto směsí promíchám ředkvičky a okurky.
Vejce oloupu a rozkrájím na větší kousky. Část žloutků utřu lžící na pastu. Žloutky i vejce přidám do mísy. Ochutím solí, pepřem a přidám nějaké bylinky. Hotovo!
TIP č.1
Pokud chcete salát více pikantní, můžete do něj přidat ještě na drobno nakrájenou červenou cibuli a jeden stroužek česneku.
TIP č.2
Někdy žloutky salát moc neobarví, proto občas využiju perfektní barvící schopnost kurkumy. Stačí špetka. Někdy lidé dělají chybu, že např. do pomazánky dají kurkumy moc a ta je tam pak příliš cítit. Já na kurkumu nedám dopustit a je stálicí mezi mými kořenkami. Využívám jak její léčivé účinky (dávám si ji do tzv. zlatého mléka), tak její přírodní žluť zvanou kurkumin. Důležitá je kvalita a čerstvost tohoto koření. Já jsem velmi spokojená s [Davídkovo kurkumou(https://www.korenioddavidka.cz/eshop/kurkuma#a_aid=nevim&a_bid=75e3fc7d). Při práci v kuchyni jen musím hlídat pracovní desku, aby se zbytečně neobarvila.😅