Další variace na skvělý vajíčkový salát, který je osvědčenou kombinací vajec uvařených na tvrdo, zralých rajčat a zakysané smetany. Vše výrazně dochucené, s křupavou bagetkou perfektní.
Na doladění chuti půl lžičky hořčice a troška citronové šťávy
Bylinky dle chuti
Postup
Vejce oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Nakrájejte také rajčata na menší kostičky a cibuli na drobno.
Rajčata smíchejte s cibulí, přidejte zakysanou smetanu a trochu majonézy. Ochuťte solí, pepřem, malým množstvím hořčice a citronové šťávy.
Vmíchejte vejce a případně i na drobno nasekané bylinky. Dolaďte chuť a podávejte s kouskem pečiva.
TIP č. 1
Chuť vajec i rajčat skvěle doplní majonéza. Udělá v salátu tu správnou chuť. Není nutné však majonézu kupovat. Vyzkoušejte si připravit domácí z oleje, který vám vyhovuje. Jde to velmi snadno pomocí tyčového mixéru. A dokonce i bez syrových vajec.
TIP č. 2
Když chci, aby měl salát speciální šmrnc, přidám do něj svoji oblíbenou směs Vege rajčátka. Vege rajčátka jsou kombinací sušené rajčatové šťávy, cibule, česneku, oregana a červeného pepře. Geniální kombinace. Vege rajčátka využívám i na rychlou omáčku na těstoviny, kterou moje děti zbožňují. Mrkněte na recept ze série Těstovinky od maminky Krémové vrtulky s vege rajčátky.