Oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ke žloutkům přidejte “cukr” a také vyšlehejte do pěny.
Do žloutkové hmoty vmíchejte lžíci mouky. Skvělá je jemně mletá mandlová. Spojte se sněhem.
V menší nepřilnavé pánvi nechte zahřát Ghí nebo olej a lžící naneste polovinu směsi. Rozprostřete do tvaru menší omelety. Pozvolna opékejte na mírném stupni. Když omeleta z jedné strany zatuhne, opatrně ji otočte a opečte i z druhé strany.
Když jsou omelety hotové, pomažte každou ricottou a přidejte ovocný rozvar nebo šťavnaté ovoce. Dozdobte dle chuti a nálady.
Jahodový rozvar dělám většinou z jahod, které mám z období sezóny v mrazáku. Jahody dám do rendlíku a nechám je postupně povolit. Pak je šťouchačkou rozmačkám a bez pokličky mírně vařím tak, aby se odpařila voda a přirozeně tak zhoustly. Do omelety je však potřebuji hustější, proto je na závěr lehce dohustím troškou škrobu nebo chia semínky nebo jemně mletým psylliem.
Do omelety někdy dávám i jogurt. Ten je ale moc řídký, proto ho nechám na sítku přes plátýnko vykapat. Má pak hustou konzistenci a drží na místě.
> ☝️Další nápad, jak zkombinovat vejce a ricottu? Doporučuji vyzkoušet slané Vaječné muffiny
Sdílet recept myšičky na: