Recept

Tvarohový pudink s medem

Pudink může posloužit jako základ pro další nápady. Různé dezerty nebo svačiny ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento pudink ráda dělám dětem jednou za čas jako svačinu. Když je čas, vyrobím si tužší domácí pudink, když není, použiji bio vanilkový pudink, který obsahuje pravou vanilku a neobsahuje barviva.

Při přípravě pudinku nepoužívám mléko ani cukr, pak ho ale doplním o tvaroh a med.

Vznikne z toho jemný krémový dezert, který voní vanilkou a medem. Když je chuť na sladkou svačinu, je to pro mě přijatelná volba.

Budete potřebovat

  • 1 sáček bio vanilkového pudinku
  • 250 ml vody
  • 1 vaničku tučného tvarohu (250 g)
  • 2 lžíce medu
  • Na ozdobení kakao, skořici, hořkou čokoládu, ovoce

Postup

  1. Uvařte si tužší pudink. Normálně se pudink vaří s mlékem nebo rostlinným mlékem. Mám ale vyzkoušeno, že stačí voda, když se pak do pudinku přidává celý tvaroh.
  2. Pudink nechte vychladnout a pomocí tyčového mixéru smíchejte s tvarohem. Ke konci oslaďte medem a ještě promixujte.
  3. Rozdělte do mističek a ozdobte dle chuti.

Konzistence této verze pudinku zůstane stejná, i když ho necháte nějakou dobu v lednici. Med dávejte do pudinku za studena. Zachová si tak maximum ochranných látek.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...