Tento pudink ráda dělám dětem jednou za čas jako svačinu. Když je čas, vyrobím si tužší domácí pudink, když není, použiji bio vanilkový pudink, který obsahuje pravou vanilku a neobsahuje barviva.
Při přípravě pudinku nepoužívám mléko ani cukr, pak ho ale doplním o tvaroh a med.
Vznikne z toho jemný krémový dezert, který voní vanilkou a medem. Když je chuť na sladkou svačinu, je to pro mě přijatelná volba.
Budete potřebovat
1 sáček bio vanilkového pudinku
250 ml vody
1 vaničku tučného tvarohu (250 g)
2 lžíce medu
Na ozdobení kakao, skořici, hořkou čokoládu, ovoce
Postup
Uvařte si tužší pudink. Normálně se pudink vaří s mlékem nebo rostlinným mlékem. Mám ale vyzkoušeno, že stačí voda, když se pak do pudinku přidává celý tvaroh.
Pudink nechte vychladnout a pomocí tyčového mixéru smíchejte s tvarohem. Ke konci oslaďte medem a ještě promixujte.
Rozdělte do mističek a ozdobte dle chuti.
Konzistence této verze pudinku zůstane stejná, i když ho necháte nějakou dobu v lednici. Med dávejte do pudinku za studena. Zachová si tak maximum ochranných látek.