Křupavý toust s výrazným červeným pestem, oblíbenou zeleninou a rozpečenou mozzarellou navrchu. Příprava v troubě je praktická a šetří čas. Pesto patří nejen na těstoviny!🙂
Tousty zapečené v troubě jsou praktickou záležitostí obzvlášť ve chvíli, kdy chcete připravit více toustů najednou.
Potřít toust kečupem a dát na něj šunku a sýr, to je taková velká “nouzovka”.🙂
Stačí malá změna a z toustu je doslova chuťovka. Osvědčilo se mi natřít toust červeným pestem, které je zárukou jedinečné výrazné chuti. Pak už je na vás, zda si vystačíte s mozzarellou nebo tam zakomponujete třeba kousek kvalitní zauzené šunky.👍
Ingredience
Toustový chléb
Červené pesto (Pesto Red)
Mozzarella
Baby špenát nebo rukola (nebo jiné ingredience dle vašeho stylu)
Olivový olej, dle chuti pepř
Postup
Tousty rozložím na nepřilnavý plech nebo na na pečící papír a potřu je červeným pestem.
Na pesto položím nasekanou rukolu nebo baby špenát nebo jiné ingredience dle chuti.
Obložím kolečky mozzarelly, pokapu olivovým olejem a opepřím.
Dám péct do dostatečně rozpálené trouby na 200 stupňů do křupava (cca 10 minut). Hotovo!
TIP
Na červené pesto můžete položit různé ingredience dle vašeho stylu a preferencí. Aby ovšem měly ten správný šmrnc, osvědčilo se mi některé krátce předem opéct na pánvi. Může se jednat o plátky, rajčat, cukety, lilku nebo žampionů.
> ☝️ Pokud si rádi připravujete domácí pečivo, vyzkoušejte recept na domácí toustový chléb