Recept

Topinky s voňavou žampionovou směsí

Šťavnatá směs s pórkem, žampiony a vejci voňavá po houbovém koření. Nejlepší na křupavých topinkách nebo toustech. Do 15 minut komplet hotovo!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

U tohoto receptu nechci psát záměrně přesné množství jednotlivých ingrediencí. Ty uzpůsobte množství porcí. Když si dělám směs jen pro sebe, použiju asi 5cm kus pórku, 4 až 5 žampionů podle velikosti a 1 vejce…

Někomu bude příjemnější větší množství pórku, jinému zase hub nebo vajec. Tak jako tak, směs se vždy povede.🙂

Při restování žampionů je třeba nepodcenit koření. Jejich chuť nejlépe podtrhne houbové koření. Mojí nejoblíbenější směsí je koření “Houbař”, protože je bez soli, lepku, glutamanu a obsahuje i pravé hřiby! Koření kupuji ZDE.

Topinky peču klasicky na sucho v topinkovači. Jestli by někoho napadlo ponořit je na pánvi do sádla, tak tento nápad raději rychle zapomeneme.🙂

 Ingredience

  • Žampiony (zahradní, hnědé, krémové)
  • Pórek
  • Vejce
  • Přepuštěné máslo Ghí nebo vhodný olej
  • Houbové koření – ideálně “Houbař”
  • Sůl
  • Hladkolistá petržel nebo jiné zelené bylinky na ozdobu
  • Plátky chleba (druh dle vašeho stylu)

 Postup

  1. Na dostatečném množství přepuštěného másla orestuji na drobná půlkolečka nakrájený pórek. Pozvolna ho restuji několik minut tak, aby změkl, ale nezhnědl.
  2. Přidám na menší kousky pokrájené houby, opět restuji míchám a ochutím houbovým kořením. Dle chuti osolím.
  3. Ke konci do směsi rozklepnu vejce. Množství vajec přiměřeně k množství pórku a hub. Krátce promíchám tak, aby vejce zatuhla, ale zůstala vláčná. Hotovo!
  4. Plátky chleba opeču v topinkovači a nanesu na ně lžící teplou žampionovou směs z pánve. Posypu čerstvými bylinkami.

> ☝️Kam ještě použít žampiony? Vyzkoušejte tuto omeletu z trouby se žampiony, baby špenátem a sýrem

Pochutnejte si!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...