Recept

Tofu knedlíčky do polévky – snadné, pečené v troubě

Tofu knedlíčky jsou skvělou možností, jak i bez masa doplnit polévku o bílkoviny. Díky pečení v troubě drží pohromadě a lépe chutnají.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Knedlíčky do polévek obecně mohou být jednoduchou, ale také složitou záležitostí.🤷‍♀️ Je potřeba jejich konzistenci dostat do oka. Obzvlášť, když je chceme vařit rovnou ve vývaru… Kdejaké experimenty se pak často nevyplatí. Knedlíčky se v polévce mohou rozpadnout, nebo také mohou být příliš tuhé. A to platí pro knedlíčky játrové, masové, vločkové či krupicové.

Jednou z možností, jak docílit křehkých knedlíčků, které se při vaření nerozpadnou, je upéct knedlíčky v troubě. Tento postup je výhodný především u různých sýrových či “alternativních” knedlíčků.

Tyto z tofu jsou snadné a zajímavě doplní jak vývar, tak různé zeleninové krémové polévky. 🙂

 Ingredience na cca 10 knedlíčků

  • 1 balení bio tofu natural (asi 180 g)
  • 1 vejce
  • 25 až 30 g hladké nebo jemně mleté mouky (asi 2 vrchovaté lžíce, zkoušela jsem i jáhlovou či bezlepkovou směs Jizerku)
  • Na dochucení sůl, pepř, může být i trochu zeleninového koření, na barvu špetka kurkumy, případně stroužek česneku)
  • Hrst nasekaných zelených bylinek

 Postup

  1. Tofu osuším papírovou utěrkou a nastrouhám na jemno. Smíchám s vejcem, ochutím, přidám mouku a chvíli důkladně míchám, aby vznikla kompaktní hmota.
  2. Začnu naolejovanýma rukama tvarovat knedlíčky. Hmota je velmi měkká, přesto jdou knedlíčky snadno vytvarovat. Naskládám je do nepřilnavého pekáčku a peču na 200 stupňů do lehkého zezlátnutí asi 17 minut.
  3. Knedlíčky vkládám až do misky s polévkou. Jsou měkké, jdou dobře ukrojit lžící.

> ☝️Mezi oblíbené knedlíčky patří také tyto klasické knedlíčky se špaldovou krupicí, které se dají vařit rovnou ve vývaru.🐭

Dobrý vývar s knedlíčky se doma nikdy neztratí. Ať se vám povede!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...