Inspirovala jsem se receptem v časopisu Chef Gurmán. Rýžové nudle byly zařazené v sekci “Mladá kuchyně – bezmasé pochoutky”.
Rýžové nudle kupuji různé a od více výrobců. Testuji, které se osvědčí. Občas použiji široké nudle, které jsou typické pro polévky Pho, jindy volím o něco tenčí.
Je dobré také vědět, že rýžovým nudlím nesvědčí, když jich je v pánvi větší množství najednou. Vše se hůř promíchává. Nejsou tak “odolné” a pevné jako ty pšeničné kulaté nudle. Je třeba si udělat zkušenost.
Rýžových nudlí také nikdy nevařím více než je k receptu nutné. Velmi těžko se uchovávají pro další použití…
Na zálivku
Jako zeleninu do tohoto receptu můžete použít i asijské mražené směsi, které obsahují nudličky či drobné kousky specifických druhů zeleniny určených do těchto jídel.👍
Doporučuji vyzkoušet také další asijský recept – rýžové nudle s kari. 🙂
Ať se vám nudle povedou! 🙂
Sdílet recept myšičky na: