Recept

Thajské rýžové nudle s tofu a zeleninou – rychlé a jednoduché

Rýžové nudle s tofu a zeleninou jsou extra rychle připravené. Opečená vaječná omeleta, opražené burské oříšky a sladko kyselá limetková zálivka dodají nudlím specifickou a výraznou chuť.👍

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Inspirovala jsem se receptem v časopisu Chef Gurmán. Rýžové nudle byly zařazené v sekci “Mladá kuchyně – bezmasé pochoutky”.

Rýžové nudle kupuji různé a od více výrobců. Testuji, které se osvědčí. Občas použiji široké nudle, které jsou typické pro polévky Pho, jindy volím o něco tenčí.

Je dobré také vědět, že rýžovým nudlím nesvědčí, když jich je v pánvi větší množství najednou. Vše se hůř promíchává. Nejsou tak “odolné” a pevné jako ty pšeničné kulaté nudle. Je třeba si udělat zkušenost.

Rýžových nudlí také nikdy nevařím více než je k receptu nutné. Velmi těžko se uchovávají pro další použití…

 Ingredience

  • 250 g širokých rýžových nudlí ( Na fotce jsou nudle 10 mm, vaří se 3 – 5 minut)
  • 250 g přírodního tofu (1 balení)
  • 2 vejce
  • 3 jarní nebo lahůdkové cibulky
  • 2 mrkve
  • Kousek cukety nebo jiné vhodné zeleniny
  • Hrst nasekaných burských oříšků
  • Olej
  • Bambusové výhonky nebo mungo klíčky na ozdobu

Na zálivku

  • 2 limetky
  • 70 ml kvalitní rybí omáčky z ančoviček
  • 2 lžíce přírodního nebo kokosového cukru
  • Chilli paprička nakrájená

Postup

  1. Nejdříve si připravím omeletu. Vejce prošlehám, osolím a na pávi vytřené olejem upeču omeletu. Dám ji stranou a nakrájím na proužky.
  2. V hlubší pánvi na oleji orestuji cibulku, pak přidám nudličky mrkve, o něco později i cuketu a kostičky tofu. Lehce osolím, krátce orestuji.
  3. Zatímco na pánvi chystám směs, uvařím si v hrnci rýžové nudle podle návodu na obalu. Jakmile nudle sliju, ihned je vyklopím do pánve a vše společně zlehka promíchám a krátce opeču.
  4. Nudle rozdělím do talířů a každou porci doplním o proužky vaječné omelety, nať z cibulky a krátce orestované nadrcené burské oříšky.
  5. Nudle zakápnu připravenou zálivkou. Ta vznikne jednoduše promícháním limetkové šťávy, rybí omáčky a cukru. Kdo chce pálivou chuť, přidá na drobno nakrájenou chilli papričku. Hotovo!

 TIP

Jako zeleninu do tohoto receptu můžete použít i asijské mražené směsi, které obsahují nudličky či drobné kousky specifických druhů zeleniny určených do těchto jídel.👍

Doporučuji vyzkoušet také další asijský recept – rýžové nudle s kari. 🙂

Ať se vám nudle povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...