Recept

Těstoviny s cuketovou omáčkou, schwarzwaldskou šunkou a sýrem

Rychlý a snadný způsob, jak zakomponovat cukety do těstovin. Omáčka hotová raz dva, kterou perfektně vyladí opečená šunka a kvalitní vyzrálý sýr.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když byly děti malé, cuketovou omáčku jsem kvůli nim mixovala do hladka. Teď už ji dělám jinak. Cuketu nastrouhám na jemno, nic nemixuji a na talíři těstoviny ještě doplňuji o kousky opečené šunky nebo pancetty a doladím vyzrálým sýrem. Dohromady skvělé!

Ingredience (cca 4 porce)

  • Těstoviny fusilli (druh dle vašeho stylu, na fotce jsou bezlepkové)
  • 3 střední tvrdší cukety (strouhám na jemno)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Olivový olej nebo máslo Ghí
  • 1 kelímek zakysané smetany (cca 200 g)
  • Na dochucení sůl, pepř, sypký zeleninový bujón nebo sušené bylinky dle chuti
  • Schwarzwaldská šunka
  • Tvrdý vyzrálý sýr (Grana padano, Gran Moravia, Parmezán atd.)

 Postup

  1. Cibuli nakrájím na drobno, cukety omyju a nastrouhám na jemno.
  2. Zatímco chystám omáčku, dám vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Těstoviny musí zůstat pevné na skus, aby se daly dobře promíchat s omáčkou a nerozpadly se.
  3. V pánvi nechám na olivovém oleji nebo másle Ghí zesklovatět cibuli, přidám prolisovaný stroužek česneku, promíchám a hned přidám nastrouhanou cuketu. Ochutím. Cuketu na pánvi nedusím pod pokličkou, ale spíše restuji. Postupně se zbaví vody. Stačí 5 minut nebo podle situace v pánvi.🙂
  4. Odstavím z plotny a vmíchám zakysanou smetanu tak, aby vznikla hustá cuketová omáčka.

 TIP

Místo zakysané smetany můžete cuketu zjemnit hustou rostlinnou smetanou nebo ji promíchat s ricottou.

> ☝️Další cuketový recept? Doporučuji vyzkoušet cuketu zapečenou se žampiony a sýrem.🙂

Ať se vám recepty povedou!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...