Domácí bazalkové pesto je extra jednoduché na přípravu. Chuť čerstvé bazalky je jedinečná! Pesto z ní perfektně dochutí a propojí těstoviny, rajčata i lahodné kuličky mozzarelly.
Těstoviny (Druh dle vašeho stylu, na fotce jsou bezlepkové rýžové těstoviny)
Malá zralá keříková rajčata
Babymozzarella (kuličky mozzarelly v nálevu)
Na rychlé bazalkové pesto
4 hrsti čerstvé bazalky
100 ml olivového oleje
30 g kešu ořechů (nebo piniových)
2 lžíce nastrouhaného parmezánu
2 stroužky česneku
Sůl, pepř
Postup
Dám vařit těstoviny do vroucí osolené vody tak, aby byly uvařené na skus. Délku varu přizpůsobím typu těstovin.
Připravím si bazalkové pesto. Do malého mixéru dám nejdříve pokrájený česnek a oříšky a krátce promixuji. Přidám část bazalky, olivový olej a zase krátce promixuji. Nakonec přidám zbytek bazalky a sýr, dle chuti osolím, opepřím a zase jen krátce promixuji. Bazalka se nesmí mixovat dlouho, jinak ztratí barvu.
Na pánvi si na olivovém oleji krátce orestuji překrojená menší rajčátka. Buď na půlky nebo čtvrtky podle velikosti.
Do pánve k rajčatům vsypu uvařené těstoviny a promíchám s přiměřeným množstvím pesta. Hotovo!