Recept

Tenké rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou

Rychlé a syté nepálivé nudle s porcí jemné zeleniny a křehkého opečeného masa. Zajímavou chuť jim můžete dodat sezamovým olejem, který se tradičně používá při přípravě asijských jídel.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Verze rýžových nudlí, která se drží základních chutí a tudíž vyhovuje mým holkám. Žádné experimentování, ale prověřená jistota.🙂

Krátce naložené maso je pak po opečení křehké a šťavnaté. Díky domácí přípravě jídla sama mohu ladit, kolik nudlí, masa a zeleniny chci zrovna servírovat.

Krátce tepelně upravené čínské zelí je v nudlích chuťově perfektní.👍

 Ingredience (1 větší pánev)

  • 300 g tenkých rýžových nudlí
  • 2 větší kuřecí prsa
  • 2 mrkve
  • 15cm kus pórku
  • 3 větší hrsti proužků čínského zelí
  • Kdo chce může přidat i česnek
  • Na marinádu 1 vejce, 3 lžíce oleje, 1 lžíce bramborového škrobu. sůl, pepř

 Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájím na tenké plátky přes vlákno. V míse si rozšlehám vejce, přidám olej, ochutím solí a pepřem. Promíchám s kuřecím masem, zapráším bramborovým škrobem, znovu promíchám a nechám alespoň chvíli odležet. Někdy maso nechám v lednici přes noc.
  2. Připravím si zeleninu. Pórek, mrkev i čínské zelí nakrájím na proužky. Mrkev krájím na jemno. Teď jsem proužky vytvořila pomocí škrabky, někdy dělám nudličky nožem.
  3. Rýžové nudle připravím podle návodu. Většinou výrobce doporučuje nechat nudle nejdříve pár minut máčet ve studené vodě a až pak je dát vařit do vroucí vody. Doba varu je většinou 5 až 7 minut. Nudle pak propláchnu studenou vodou. Tím se zpevní a dále neměknou.
  4. Zatímco se mi vaří nudle, orestuji na pánvi maso na sezamovém nebo jiném oleji. Zprudka několik minut tak, aby se maso opeklo a propeklo.

> ☝️Máte chuť na rýžové nudle bez masa? Zkuste rýžové nudle s orestovaným tofu a cuketou.🙂

Ať se vám rýžové nudle povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...