Rychlé a syté nepálivé nudle s porcí jemné zeleniny a křehkého opečeného masa. Zajímavou chuť jim můžete dodat sezamovým olejem, který se tradičně používá při přípravě asijských jídel.
Verze rýžových nudlí, která se drží základních chutí a tudíž vyhovuje mým holkám. Žádné experimentování, ale prověřená jistota.🙂
Krátce naložené maso je pak po opečení křehké a šťavnaté. Díky domácí přípravě jídla sama mohu ladit, kolik nudlí, masa a zeleniny chci zrovna servírovat.
Krátce tepelně upravené čínské zelí je v nudlích chuťově perfektní.👍
Kuřecí prsa nakrájím na tenké plátky přes vlákno. V míse si rozšlehám vejce, přidám olej, ochutím solí a pepřem. Promíchám s kuřecím masem, zapráším bramborovým škrobem, znovu promíchám a nechám alespoň chvíli odležet. Někdy maso nechám v lednici přes noc.
Připravím si zeleninu. Pórek, mrkev i čínské zelí nakrájím na proužky. Mrkev krájím na jemno. Teď jsem proužky vytvořila pomocí škrabky, někdy dělám nudličky nožem.
Rýžové nudle připravím podle návodu. Většinou výrobce doporučuje nechat nudle nejdříve pár minut máčet ve studené vodě a až pak je dát vařit do vroucí vody. Doba varu je většinou 5 až 7 minut. Nudle pak propláchnu studenou vodou. Tím se zpevní a dále neměknou.
Zatímco se mi vaří nudle, orestuji na pánvi maso na sezamovém nebo jiném oleji. Zprudka několik minut tak, aby se maso opeklo a propeklo.