Recept

Tempeh v krémové žampionové omáčce + rýžové těstoviny

Rychlé jídlo bez masa, které máte hotové do 15 minut. Tempeh i žampiony jsou hotové razdva...Chuťově výrazná a krémová omáčka se perfektně hodí k rýžovým těstovinám. Recept je bez mouky, takže i přirozeně bezlepkový.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Dopřát si lahodnou krémovou omáčku můžete i jinak, než 2 hodiny vařit slepici na paprice.🙂 Stačí k tomu tempeh, malé žampiony a krabička rostlinné smetany. Běžně dostupné suroviny. Pak už je jen stačí dochutit dle návodu.

 Ingredience na 2 porce

  • 1 balení uzeného Tempehu
  • 1 menší balení malých bílých žampionů (250 g)
  • 1 menší cibule
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • 1 krabička rostlinné smetany – může být mandlová, kešu, kokosová
  • Přepuštěné máslo na restování
  • Malý šálek vývaru
  • Sojová omáčka – používám druh Tamari
  • Sůl, pepř
  • 1 až 2 lžičky orientálního koření bez soli v indickém stylu
  • 1 lžička kvalitní červené mleté papriky
  • 1 lžička bramborového či jiného škrobu (pokud je potřeba)
  • Jako příloha rýžové těstoviny – dobrou zkušenost mám se značkou Lucka

 Postup

  1. Žampiony omyjte a nakrájejte na plátky. Malé žampiony s tenkou slupkou není třeba loupat. Cibuli nakrájejte na drobno, tempeh na kostičky.

  2. Do hlubší pánve dejte restovat cibuli na másle Ghí. Když zesklovatí, přidejte prolisovaný česnek. Krátce zarestujte a vsypte plátky žampionů. Restujte je několik minut.

  3. Ochuťte kořením, krátce promíchejte a do pánve dejte kostičky tempehu. Podlijte trochou vývaru a minutku provařte. Dolaďte chuť troškou sojové omáčky. Na závěr vlijte smetanu. Vše propojte a pokud je třeba, zahustěte lžičkou škrobu. Hotovo!

Podávejte s rýžovými těstovinami nebo jinými oblíbenými přílohami.

TIP č. 1

K této rychlé omáčce se kromě rýžových těstovin hodí samozřejmě i rýže. Pokud však toužíte po nějaké rychle připravené celozrnné příloze, doporučuji sáhnout po
celozrnném kuskusu Countrylife, který je v biokvalitě. Na eshopu Countrylife seženete také tempeh, sojovku, přepuštěné máslo Ghí i rostlinnou smetanu.👍

 TIP č. 2

Omáčka se na závěr zahustí smetanou. V tomto případě jsem použila smetanu rostlinnou. I mezi nimi existují rozdíly nejen v chuti, ale i konzistenci. Když chcete dosáhnout krémovější konzistence, hodí se skvěle třeba tato krémová mandlová alternativa smetany.

> ☝️Nápad na další jídlo bez masa? Doporučuji vyzkoušet Pečené žampiony s krémovou tofu náplní.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...