Jednoduchá a chuťově výrazná pomazánka, která v sobě schová celý svazek ředkviček. Perfektní je s pažitkou, namazaná na vícezrnné bagetce nebo žitném kváskovém chlebu.
Ředkvičky očistím a v robotu je posekám na drobno. Možností je také posekat je nožem nebo nastrouhat na hrubo. Ředkvičky posolím a nechám je chvíli na sítku pustit vodu. Párkrát je promačkám.
Šunku rozmixuji tyčovým mixérem do hladka spolu s máslem a žervé.
Promíchám s ředkvičkami. Když je chuť, opepřím a doplním o čerstvé bylinky dle sezóny.
Pokud chcete pomazánku servírovat dětem, není třeba ji vůbec dochucovat. Šunka zajistí dostatek slané chuti. Zájemci o pikantnější chuť by v pomazánce mohli ocenit třeba stroužek česneku nebo lžičku křenové pasty.