Recept

Šunkovo-ředkvičková pomazánka

Jednoduchá a chuťově výrazná pomazánka, která v sobě schová celý svazek ředkviček. Perfektní je s pažitkou, namazaná na vícezrnné bagetce nebo žitném kváskovém chlebu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience

  • Svazek ředkviček
  • 100 g kvalitní vysokoprocentní šunky
  • 1 kostička přírodního žervé
  • 1 lžíce másla (plátek)
  • Sůl, pepř, pažitka

Postup

  1. Ředkvičky očistím a v robotu je posekám na drobno. Možností je také posekat je nožem nebo nastrouhat na hrubo. Ředkvičky posolím a nechám je chvíli na sítku pustit vodu. Párkrát je promačkám.
  2. Šunku rozmixuji tyčovým mixérem do hladka spolu s máslem a žervé.
  3. Promíchám s ředkvičkami. Když je chuť, opepřím a doplním o čerstvé bylinky dle sezóny.

Pokud chcete pomazánku servírovat dětem, není třeba ji vůbec dochucovat. Šunka zajistí dostatek slané chuti. Zájemci o pikantnější chuť by v pomazánce mohli ocenit třeba stroužek česneku nebo lžičku křenové pasty.

> ☝️Nejíte šunku, ale ředkvičky ano? Zkuste tuto vajíčkovo-ředkvičkovou pomazánku.🙂

Ať se vám pomazánky povedou.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...