Moučníky s pořádnou porcí jablečné náplně je možné připravit i za pomoci alternativních mouk. Teď jsem použila 100% jemně mleté čirokové mouky, která je výživná, přirozeně bezlepková a má neutrální chuť.
Tento postup nedoporučuji “jen tak” u každého moučníku. Většinou je lepší mouky kombinovat pro co nejlepší výsledek. Křehké těsto s obsahem másla a vrstva jablek však vytváří podmínky, které podporují níže uvedenou recepturu, která funguje… 🙂
(8 kousků, menší kulatá forma cca 20 cm)
Na těsto
Na jablečnou náplň
Pokud těsto nejde jednoduše strouhat a maže se, tak je málo ztuhlé. Dejte ho na chvíli do mrazáku. To pomůže. Nesmíte ho tam ale zapomenout.😀
> ☝️Doporučuji vyzkoušet také tento výborný jablečný koláč z křehkého mrkvového těsta
A jestli vám bude chutnat a budete se chtít rozdělit s více lidmi, stačí jen dvojnásobit množství ingrediencí.🙂
Sdílet recept myšičky na: