Recept

Šťavnatý sandwich s tuňákovým salátem

Vláčný sandwich s bohatou a výraznou náplní v podobě tuňákového salátu. Pořádná porce do měkka podušeného pórku se skvěle spojí s tuňákem a sýrem cottage. Dávka vlákniny i bílkovin zajištěná.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience na 2 velké sandwiche

  • Chléb na přípravu sandwichů (je větší než toustový chléb, typ vyberte dle vašich preferencí)
  • 1 větší balení nakládaného tuňáka (cca 160 g)
  • 1 střední pórek
  • Olivový olej nebo přepuštěné máslo Ghí
  • 1 kelímek sýra cottage (typově buď ten hustý nebo použít jen hustou část bez tekuté smetany)
  • Mražená kukuřice (asi 5 lžic, šla by i nakládaná)
  • Na doladění chuti i konzistence 1 lžíce kvalitní majonézy (dala jsem light) a pár kapek citronové šťávy

 Postup

  1. Pórek překrojím podélně na půl a pak ho rozkrájím na drobno. V pánvi rozehřeju trochu olivového oleje nebo másla Ghí (nebo kombinaci) a pórek pozvolna na mírném stupni pár minut restuji. Má tendence rychle se spálit, proto je třeba ho hlídat. Pak k němu přidám pár lžic vody a dusím ho pod pokličkou do měkka. Pórek je obecně lepší dusit než restovat…Během dušení k němu přidám kukuřici. Lehce osolím.
  2. Tuňáka sleju, vyklopím do mísy a důkladně vidličkou rozmělním se sýrem cottage. Spojím s pórkovou směsí. Je třeba směs chvíli míchat, bude pak kompaktní.
  3. Dle chuti opepřím a zvýrazním troškou majonézy a pár kapkami citronové šťávy. Salát musí být hutný, aby dobře držel mezi chleby.
  4. Plátky chleba bohatě namažu a když chci, přidám ještě salátové listy. Hotovo!

 TIP

Když zrovna nemám citronovou šťávu, použiju jako alternativu rýžový ocet, který pravidelně kupuji kvůli přípravě sushi…🙂

> ☝️Další variantou na výborný sandwich je tento sandwich s grilovaným sýrem a quacamole.Vyzkoušejte.🙂

Ať se vám sandwiche povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...