Vláčný sandwich s bohatou a výraznou náplní v podobě tuňákového salátu. Pořádná porce do měkka podušeného pórku se skvěle spojí s tuňákem a sýrem cottage. Dávka vlákniny i bílkovin zajištěná.
Chléb na přípravu sandwichů (je větší než toustový chléb, typ vyberte dle vašich preferencí)
1 větší balení nakládaného tuňáka (cca 160 g)
1 střední pórek
Olivový olej nebo přepuštěné máslo Ghí
1 kelímek sýra cottage (typově buď ten hustý nebo použít jen hustou část bez tekuté smetany)
Mražená kukuřice (asi 5 lžic, šla by i nakládaná)
Na doladění chuti i konzistence 1 lžíce kvalitní majonézy (dala jsem light) a pár kapek citronové šťávy
Postup
Pórek překrojím podélně na půl a pak ho rozkrájím na drobno. V pánvi rozehřeju trochu olivového oleje nebo másla Ghí (nebo kombinaci) a pórek pozvolna na mírném stupni pár minut restuji. Má tendence rychle se spálit, proto je třeba ho hlídat. Pak k němu přidám pár lžic vody a dusím ho pod pokličkou do měkka. Pórek je obecně lepší dusit než restovat…Během dušení k němu přidám kukuřici. Lehce osolím.
Tuňáka sleju, vyklopím do mísy a důkladně vidličkou rozmělním se sýrem cottage. Spojím s pórkovou směsí. Je třeba směs chvíli míchat, bude pak kompaktní.
Dle chuti opepřím a zvýrazním troškou majonézy a pár kapkami citronové šťávy. Salát musí být hutný, aby dobře držel mezi chleby.
Plátky chleba bohatě namažu a když chci, přidám ještě salátové listy. Hotovo!
TIP
Když zrovna nemám citronovou šťávu, použiju jako alternativu rýžový ocet, který pravidelně kupuji kvůli přípravě sushi…🙂