Špízy, které jsou zajímavé na pohled a obsahují krásně barevné ingredience. Šťavnaté kousky masa se střídají s křupavou zeleninou a chuťově atraktivním kukuřičným klasem. Namočte špíz do česnekového dipu, nebo si k němu dejte opečené brambory.
Kuřecí maso nakrájím na kostky a promíchám s olivovým olejem, solí, pepřem a oblíbeným kořením. Já jsem teď dala Tandoori masala.
Tyto špejle jsou přímo určené na špízy. Jsou hrocené, mají špičku. Napíchala jsem na ně maso, červenou cibuli, malou tvrdou cuketu, papriku a kolečka předvařeného kukuřičného klasu.
Z jednoho špízu se nenajíte. Buď je třeba dát na porci 2, nebo brát špíz jako část jídla či chuťovku.
Špízy peču na 185 stupňů do zlatova, asi 25 minut. Záleží na vaší troubě a velikosti kusů masa. Špízy je také možné chvíli péct a pak dát na program gril. Mňam!
Olivový olej, sůl, pepř, oblíbené koření (Já jsem dala tandoori masala, může být grilovací atd.)
Špejle na špízy
Postup
Kuřecí maso nakrájím na kostky asi 2,5 až 3 cm a smíchám s olivovým olejem, osolím, opepřím a doladím oblíbeným kořením.
Papriku nakrájím na kostky, cibuli na čtvrtky, drobnou cuketu na kolečka a předvařený kukuřičný klas na kolečka. Ten jde trošku ztuha.🙂
Střídavě napichuji na špejle, vyskládám na plech vyložený pečícím papírem. Zacáknu olejem, opepřím a peču na 180 stupňů asi 25 minut do zlatova. Ke konci pečení někdy pustím gril…Hotovo!