Recept

Špenátové tofu karbanátky – křupavé na povrchu, šťavnaté uvnitř

Jednoduchý recept na karbanátky bez masa, které jsou šťavnaté uvnitř a křupavé na povrchu. Výborný způsob, jak snadno do jídelníčku zapojit tofu a listový špenát.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Měla jsem chuť vyrobit si k obědu karbanátky bez masa, jejichž základ by tvořilo tofu. Zároveň jsem je ale chtěla odlehčit dávkou zeleniny. Volba padla na čerstvý listový špenát.

Karbanátky jsou snadné na přípravu a extra rychle hotové. Skvělé jsou teplé jako hlavní jídlo, ale i studené do krabičky někam s sebou.🙂

 Ingredience na 5 karbanátků

  • 1 balení tofu (180 g, použila jsem bio tofu natural bez příchuti)
  • 250 g čerstvých listů špenátu (měla jsem baby špenát)
  • 1 střední vejce
  • asi 30 g křupavé kukuřičné strouhanky (nebo jiné “suché” alternativy na zahuštění hmoty)
  • Na dochucení sůl, pepř, může být sušený česnek nebo troška kvalitního sypkého bujónu či bylinková směs na dochucování
  • Olej nebo přepuštěné máslo Ghí na opečení

 Postup

  1. Špenátové listy nechám krátce pár minut zavadnout na pánvi, aby se z nich odpařila voda. Případnou tekutinu lžící lehce vymačkám.
  2. Tofu nastrouhám na jemno.
  3. Špenát jednoduše nožem posekám na kousky, přidám tofu, vejce, ochutím solí, pepřem, bylinkami či jiným kvalitním sypkým dochucovadlem a zpracuji v hmotu.
  4. Rukama tvořím karbanátky a opékám je z obou stran na oleji do zlatova. Hotovo!

> ☝️Chcete bezmasé karbanátky, ale pečené v troubě? Vyzkoušejte tyto celerové karbanátky se sýrem.

Ať se vám karbanátky povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...