Recept

Špaldové preclíky v čokoládě s chilli

Netradiční chuťovka na párty, která je hotová za pár minut! Ve špaldové variantě, s kvalitní hořkou čokoládou a chilli papričkami jsou šmrncovní a na úrovni.🙂

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience

  • 1 sáček preclíků (koupila jsem špaldové s opraženým sezamem)
  • 70 g kvalitní hořké čokolády (použila jsem 70%)
  • 1 lžíci másla
  • Na posypání vločky chilli (mohou být i s menším množstvím krystalků soli)

 Postup

  1. Malý rendlík dám nad malý hrnec s vodou a nad párou nebo ve vodní lázni rozpustím čokoládu s máslem, dokud není úplně hladká. Čokoláda se nikdy nesmí dát v rendlíku přímo na plotnu a příliš zahřát, protože by se zničila její struktura.
  2. Rozpuštěnou čokoládu naliju do menší skleničky, do které se vejde preclík. Čokoládu nechám chvíli odstát, aby jen lehce zchladla a nepatrně zhoustla. Pak už jen namáčím preclíky a odkládám je na mřížku. Kdo nemá mřížku použije pečící papír nebo nějakou silikonovou podložku.
  3. Ihned posypu vločkami sušeného chilli nebo jinými ingrediencemi dle fantazie… 🙂

> ☝️Jako chuťovky se dají použít i tyto slanétyčinky z tvarohového těsta. Dají se namáčet do dipů nebo přikusovat k zelenině.🐭

Ať se vám chuťovky povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...